Прочитај ми чланак

Спортске вести 12.07.2012.г

0

Вујанић прекинуо одмор и прихватио да буде асистент Вујошевићу!

Некадашњи кошаркаш Партизана и репрезентативац наше земље помагаће трофејном стратегу црно-белих.

Милош Вујанић се после осам година вратио у Партизан! Наш ас, који је у клупској и репрезентативној кошарци освојио готово све што се могло освојити, после само једног позива Душка Вујошевића одлучио је да стави тачку на 13-годишњу, више него успешну, играчку каријеру и уплови у тренерске воде као помоћник трофејног тренера Партизана.

Због новог ангажмана Милош је прекинуо одмор и већ у петак ће се прихватити посла у новој улози.

Црно-бели су, уједно, саопштили да ће уз Милоша, као први асистент, Вујошевићу помагати Велимир Гашић, који је каријеру почео баш у Партизану, уз „староседеоце“ Милоша Глигоријевића и Ђорђа Шијана. Помоћник кондиционог тренера остаје Златко Тешић, док ће име главног стручњака за физичку спрему бити ускоро саопштено.

Подсећања ради, управо из Хумске, Вујанић је 2003. две године пошто је његов трансфер са Малог Калемегдана у Партизан изазвао велику пажњу јавности, кренуо у кошаркашко освајање Европе.

Већ у дебитантској сезони ван српских граница задивио је цео континент предводећи италијански Фортитудо, тада аутсајдера, до прага европске круне. Годину дана касније челници Феникса су дошли чак до Болоње како би га приволели да се окуша у НБА. Пружена је рука, дата реч… Чекао се само почетак прелазног рока да би се озваничила сарадња. Али, са пуцањем предњих укрштених лигамената „пукао“ је и договор.

Милош, као велики борац, ипак, није одустајао од врхунске кошарке. Чак и када је због обнављања повреде морао да се растане са Барселоном. Панатинаикос и Жељко Обрадовић су веровали у њега, а он им се одужио активним учествовањем у освајању Евролиге, после полудеценијског поста атинског клуба.

Није се више Милош пео на европски врх, али је професионално одрађивао уговоре у московском Динаму и Ефес пилсену. Са преласком у Мурсију, потом и Паниониос преживљавао је другу кошаркашку младост и – размишљао да се врати кући. Прошле зиме је његова жеља била на прагу испуњења. Партизан, Паниониос и он су постигли договор. Остало је само да одигра још један меч за Атињане, али је уследила тежа повреда.

Тада се није вратио у Партизан, али јесте сада…

ЛИЧНА КАРТА
МИЛОШ ВУЈАНИЋ
Рођен: 13.11.1980. у Лозници
КЛУБОВИ: Ц. звезда (1998-2001), Партизан (2001-2003), Фортитудо (2003-2005), Барселона (2005), Панатинаикос (2006-2007), Динамо М. (2007-2008), Ефес пилсен (2008-2009), Мурсија (2009-2010), Паниониос (2010-2011).
КЛУПСКИ ТРОФЕЈИ: шампион СЦГ 2002 и 2003, Куп СЦГ 2002, шампион Италије 2005, Евролига 2007, шампион Грчке 2007, Куп Грчке 2007, Куп Турске 2009.
РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ ТРОФЕЈ: шампион света 2002.

 

Саша Илић у петак потписује нови уговор са Партизаном

Илић је за први тим црно-белих дебитовао 26. октобра 1996. године против Борца из Чачка, а први гол постигао је у дуелу са

Фудбалски клуб Партизан и капитен Саша Илић, други играч у историји клуба по броју одиграних утакмица, настављају сарадњу. Искусни играч средине терена ће у петак, како је најављено током припрема у Словенији, потписати нови уговор са клубом из Хумске.

Илић је поникао у Партизановој омладинској школи, у којој је прошао кроз све селекције. За први тим црно-белих дебитовао је 26. октобра 1996. године против Борца из Чачка, а први гол постигао је у дуелу са Војводином 23. августа 1997.

У Партизановом дресу одиграо је 578, а за репрезентацију 37 утакмица.

 

Стефановић: Желимо места у Савезу!

Генерални секретар Црвене звезде, Ђорђе Стефановић, потврдио је да су у току преговори са ФСС.

– Црвена звезда нема намеру да управља Савезом, већ само жели да ФСС не ради ништа против нашег клуба. Није добро за српски фудбал да Савез и Звезда буду у сукобу.

Добили смо и објашњење захтева клуба из Љутице Богдана.

– Желимо да имамо представнике на најважнијим местима. Дакле, потпредседничком, члана ИО, али и у Одбору за хитна питања и другим органима Савеза. Све у циљу да првенство буде регуларније, а да суђење буде правичније.

Црвено–бели имају решење за спречавање намештања и тзв. „пријатељских” мечева.

– ФСС треба да именује независног комесара, а то може да буде особа високог морала, спремна за самостално истражује све малверзације у фудбалу. Посебно је битно да се обрати пажња на намештања и одигравање „пријатељских” мечева. Савез има исту идеју и желимо одмах да је реализујемо – поручио је Стефановић.

 

Томислав Караџић пружио руку Звезди!

У новој фудбалској власти наћи ће се и представници Црвене звезде! Реизабрани председник ФСС, Томислав Караџић жели да врати у нормалне оквире сарадњу са клубом из Љутице Богдана. Црвено–бели су тражили место потпредседника и једног члана у Извршном одбору.

– Преговарамо са Црвеном звездом и тражимо решење. Они су нам понудили два имена, док смо ми изнели два друга из њихових редова. Нема ту неког ко нам је неприхватљив, тако да ћемо у наредних десетак дана постићи договор. Фудбалски савез не може без величине као што је Звезда – поручио је Караџић.

Како сазнајемо, један од оних које би Караџић радо видео у свом тиму је Душан Мракић, члан управе црвено–белих. Караџић је потом објаснио зашто није именовао све чланове ИО и потпредседнике:

–  Два месеца сам радио на конституисању Извршног одбора и нисам завршио посао. Желео сам детаљно да се посветим сваком имену. Зато тражим времена за коначан списак. Чекамо да се формира Влада Србије и зато су нека места упражњена.

На списку чланова Извршног одбора има и нових имена. Саво Милошевић на велика врата улази у ФСС, јер је нови члан фудбалске „владе”. Међу новим члановима је и Жељко Којић, заменик министра унутрашњих послова.

– Он је задужен за финансије у том министарству, тако да није класичан „полицајац”. Колико знам, пре је радио у кошаркашком клубу Црвена звезда – појаснио је Караџић.

П.С. Коментар једног читаоца на сајту Спортског журнала:   Све је јасно, ово је права слика земље Србије. Само луд не види шта се ради. Томислав Караџић је једногласно (свих 62 делегата, то постоји још само у Северној Кореји) изабран за председника ФСС! Какав председник ФСС такав и Премијер Србије – лоповска рука лоповску руку мије!

 

Jуниорке Србије заустављене у полуфиналу СП
Рукометашице нису успеле да се пласирају у финале пошто су у Острави, у полуфиналу, изгубиле од селекције Шведске са 27:25 (13:10). За бронзу против Мађарске

Женска јуниорска рукометна репрезентација Србије није успела да се пласира у финале првенства света у Чешкој пошто је данас у Острави, у полуфиналу, изгубила од селекције Шведске са 27:25 (13.10).

Изабранице селектора Зорана Валдевита заустављене су у полуфиналу после одличних игара и блиставих резултата, па ће се борити за бронзану медаљу на светском шампионату. Најефикасније на данашњој утакмици биле су Марија Обрадовић са пет и Невена Поповић и Тамара Георгијев са по три поготка, док су Швеђанке до тријумфа предводиле Марија Адлер и Лина Клаесон са по пет и Карин Стромберг са четири гола.

Противнице јуниоркама Србије у суботу биће вршњакиње из Мађарске, које су у другом полуфиналу изгубиле од Француске са 28:21 (13.8).

У борби за титулу састају се јуниорке Шведске и Француске.