Прочитај ми чланак

Партизан убедљив на Малти 4:1

0

Шампион Србије на Малти у првом мечу другог кола квалификавија за Лигу шампиона савладао Валету. Стрелци Томић, Иванов, Шћеповић и Остојић. Мифсуд ублажио поразТомић, Аксентијевић и Ловре прослављају први гол на Малати

Партизан у ЛШ


ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ
46. минут Владимир Вермезовић није мењао ништа током полувремена.
53. минут Најбољу шансу за домаће на мечу имао је Дени, који је шутирао са ивице шеснаестерца, али је лопта у блоку закачила Остојића таман толико да прође поред леве стативе голмана Стојковића. До ове ситуације није било никаквих узбуђења, игра се углавном на средини терена.
56. минут Лазар Марковић је после једног трка за лоптом остао да лежи на трави. Одмах је замењен, у игри је Нинковић.
60. минут Дени је одлично прошао по левој страни, упослио Габријела на шест метара од гола Партизана, али је овај шутирао високо преко гола.
62. минут Бабовић је успео да с избори за лопту поерд два домаћа фудбалера, ушао са десне стране у казнени простор домаћих и шутем из полуволеја погодио спољни део мреже голамана Валете.
65. минут 1:3 Мифсуд Можда и најбољи фудбалер Валете успео је да побегне одбрани Партизана, избегне офсајд, и рутински поред Стојковића пошаље лопту у даљи угао.
71. минут 1:4 ОСТОЈИЋ Првенац у црно-белом дресу постиже и млади штопер. Бабовић је извео слободан ударац искоса са десне стране, лопту је на другој стативи сачекао Остојић и главом је послао у мрежу.
76. минут Забија улази у игру уместо Немање Томића. У истом минуту после соло акције са ивице казненог простора шутирао је Аксентијевић преко гола.
80. минут Велика шанса за Забију. Илић је упутио одличу лопту у простор Либијцу, који је главом дао себи for, али није успео да пошаље лопту у мрежу преко истрчалог голмана Валете.
86. минут Забија је солидно шутирао по земљи са 15, 16 метара, али је чувар мреже Валете врховима прстију успео да избије лопту у корнер.
90. минут Игра ће се још три минута надокнаде времена.


ПРВО ПОЛУВРЕМЕ
1. минут Меч је почео. Терен је у видљиво лошем стању.
6. минут 0:1 ТОМИЋ Везиста Партизана, који је био на излазним вратима клуба пре неколико недеља, постигао је феноменалан гол. Са ивице казненог простора мало искоса са десне стране шутирао је спољним делом копачке и погодио супротни горњи угао гола домаћих.
16. минут Марковић промашује велику прилику. После неколико минута затишја у игри, црно-бели су извели одличан контранапад, центаршут је са десне стране упутио Стефан Шћеповић, Марковић је на пеналу натрчао на лопту, шутирао из прве али погодио голмана Валете у ногу.
17. минут Протести домаћих навијача и играча код главног судије меча, јер није досудио пенал после дуела Остојића са једним од фудблалера Валете, који се полако ослобађају почетног притиска Партизана.
28. минут Меч је био у прекиду неколико минута због мањих проблема са појединцима на делу трибине на којој су били смештени навијачи Партизана.
32. минут 0:2 ИВАНОВ Бабовић је извео корнер са десне стране, бугарски интернационалац је био највиши у скоку и са пет метара послао лопту у мрежу.
39. минут Прва измена у Партизану. Уместо повређеног Горана Ловреа, који је ровит ушао у овај меч, на терен улази Саша Илић.
42. минут 0:3 ШЋЕПОВИЋ Одличну акцију Немање Томића и Лазара Марковића по левој страни рутински је голом завршио Стефан Шћеповић. Томић је додавањем у празан простор избацио Марковића, који је избегао офсајд, ушао у казнени простор и са корнер линије повратном лоптом упуслио Шћеповића коме није било тешко да у ситуацији један на један са голманом домаћих постигне први гол у дресу Партизана.

45. минут Због задржавања лопте после одлуке судије да је додели фудбалерима Валете, Стефан Бабовић добија жути картон.


Фудбалери Партизана на Малти играју први званични меч у новој сезони.

У првом мечу другог кола квалификација за Лигу шампиона петоструком узастопном шампиону Србије противник је Валета.

Тренер црно-белих Владимир Вермезовић одлучио се да у стартној постави буде искусни Горан Ловре, док ће Саша Илић и Звонимир Вукић почетак меча дочекати на клупи за резерве.

Капитен Партизана на овом мечу биће Стефан Бабовић, а Вермезовић је одлучио да први званични меч по повратку на клупу клуба из Хумске почне у саставу: Стојковић, Волков, Иванов, Остојић, Аксентијевић, Ловре, Саша Марковић, Томић, Бабовић, Лазар Марковић и Стефан Шћеповић. На клупи су поред Илића и Вукића, Радиша Илић, Станковић, Јојић, Нинковић и Забија.

 

(Новости)