Прочитај ми чланак

Звезда лако против Солнока

0
kosarka_660x330(Танјуг, Бета)

Кошаркаши Црвене звезде савладали су вечерас у Београду екипу Солнока са 90:64 (25:11, 25:24, 24:12, 16:17), у последњој утакмици петог кола регионалне Јадранске лиге.

То је четврта победа црвено-белих у досадашњем делу такмичења, док је Солнок претрпео трећи пораз.

Изабраници Дејана Радоњића лако су дошли до очекиваног успеха и направили добру увертиру пред евролигашки испит против Панатинаикоса. Од почетка меча кренули су ангажовано, на полувремену стекли 15 поена предности (50:35) и добром игром рутински остварили убедљив тријумф.

Гости су у последњој четвртини искористили нешто опуштеније издање црвено-белих само да избегну још убедљивији пораз.

Најефикаснији у редовима победника били су Марјановић са 16, Блажич са 14 и Митровић и Катић дса по 11 поена, док су Солнок предводили Ворен са 18 и Лорант са 12 поена.

Одиграно јуче: МЗТ Скопље – Партизан 69:70, Широки – Будућност 67:81.

Одиграно у суботу: Цибона – Цедевита 66:51, Задар – Мега Визура 75:81, Раднички – Олимпија 81:66, Крка – Игокеа 69:66.

Табела: Црвена звезда, Партизан и Цедевита 4-1, Цибона, Будућност, Раднички и Крка 3-2, МЗТ, Игокеа, Мега Визура, Широки и Солнок 2-3, , Задар 1-4, Олимпија 0-5.

Радоњић: Испуњен циљ
Радоњић је рекао да је његов тим вечерас испунио циљ – победио је на домаћем терену и уштедео је снагу за меч са Панатинаикосом.

„После тешког пута (са утакмице са Макабијем у Евролиги) из Тел Авива, било је битно да водимо рачуна о опоравку играча. Желели смо да утакмици приступимо на адекватном нивоу, и то смо и урадили. Градили смо резултат од самог почетка, а водили смо и рачуна о предстојећој утакмици са Панатинаикосом“, рекао је Радоњић.

Тренер Солнока Недељко Ашћерић казао је да је његов тим био физички инфериоран и деконцентрисан. „Десило се оно чега смо се прибојавали. Били смо физички инфериорни и много промашивали отворене шутеве. Могли смо да одиграмо боље да смо се више концентрисали. Желим Звезди срећу против Панатинаикоса и надам се да ће да настави овако“, рекао је Ашћерић.