Прочитај ми чланак

Србин: Вечити на Кипру, Воша у Бечу

0

Фудбалери Црвене звезде играће у трећој рунди квалификација за Лигу Европе са кипарском Омонијом, ако прођу Нафтан.

 

Мечеви трећег кола Лиге Европе играју се другог и деветог августа, а вицешампион Србије у првом мечу биће домаћин.

 

Партизан такође путује на Кипар, јер ће му ривал бити првак те земља АЕЛ Лимасол, а оба наша тима извукла су најтеже могуће ривале у овој рунди. Војводина, ако прође Судуву, игра са бечким Рапидом.

 

Звезда се са Омонијом састала 2001, на Кипру је било 1:1, а у Београду 2:1 за црвено-беле. Међутим, последње кипарско искуство за Звезду није било повољно – испала је од Апоела после два ремија (2:2 и 3:3) у августу 2008.

 

Најбољи стрелац прошле године био је Анголац Фреди, а кључну улогу на средини терена имаће бивши тандем Виторије Гимареш Нуно Асиш – Жоао Алвеш, а у екипу је стигао и Саво Павићевић, репрезентативац Црне Горе, којег добро познајемо из времена када је наступао за кулски Хајдук и Војводину.

 

Омонија је дуго био најславнији и најтрофејнији клуб на медитеранском острву, са 20 титула шампиона, али је последњих година у сенци Апоела.

 

Рапид је један од најстаријих аустријских клубова, а без трофеја је већ четири сезоне. Бечки клуб је до сада 32 пута био шампион Аустрије, последњи пут у сезони 2007/08, док је последњи од 14 трофеја у Купу освојио 1995. године. Прошле сезоне, Рапид је био други у првенству, иза Салцбурга, а најпознатији играч тог тима је Немац Штефен Хофман, који је иначе капитен.