Прочитај ми чланак

БАЈКОВИЋ: „Не кријем, мрзим Партизан!“

0

bajkovic60014

Голман Црвене звезде Бобан Бајковић рекапитулирао је све оно што му се догодило за десет година колико је провео у Звезди а том приликом је признао да мрзи Партизан и да не схвата како је некима пало на памет да након Звезде заиграју за црно-беле.

Ексцентрични голман Црвене звезде прославиће средином јануара десет година од доласка у клуб са којим је до сада успео да освоји само један трофеј.

Једини је фудбалер који је у континуитету боравио на „Маракани“ од времена када је Драган Џајић био председник па до тренутка када се најбољи фудбалер у историји домаћег фудбала вратио у председничку фотељу.

Рекапитулирајући све оно што му се догодило за десет година оценио је да највише може да жали за тиме што још увек нема титулу са Звездом а није заборавио да помене ни Роберта Просинечког кога сматра одговорним што га је вратио у живот.

„Да није било Просинечког не знам где бих био данас. Роби ми је спасао живот! Увелико сам кренуо ванфудбалским путем, спомињан сам само у неким другим контекстима, јер као шести голман нисам имао ни утакмице, ни карантин, само много слободног времена“ искрено констатује Бајковић.

Рођени Цетињанин додао је да је уз поверење које му је указано све кренуло бољим током па тако и ситуација на приватном плану живота.

„Стао сам на гол, смирио се, оженио… Сад, више не бих могао да се вратим у кафану. Имам породицу и не бих је мењао ни за шта. Ето, с Робијем је и мене погледала срећа, без које ништа не може у животу. Јер кад мајмун окрене дупе, онда све иде наопако“ сликовито објашњава Бајковић.

Иако десет година у Звезди, Бајковић има само један освојен трофеј и то је оно што га посебно тишти.

„Од када браним, имам само један Куп и све бих дао за титулу. За то живиш и тешко подносиш кад су они (Партизан) први. Мислим да сада имамо велике шансе јер смо на паузу отишли с минус један, а не као пре са седам-осам или чак 11“ тврди Бајковић.

А када су у питању „ОНИ“, не крије да их мрзи иако нема ништа против Партизанових играча.

„Не кријем, мрзим Партизан. Али, не играче, већ клуб. С фудбалерима се увек поздравим, има добрих момака и поштујем их. Они воле свој клуб, ја свој и то је то“ каже Бајковић.

Црногорцу који се осећа као Србин страна је помисао да једног дана обуче дрес Партизана, како је то урадио Владимир Стојковић.

„То ми никад неће бити јасно. То је као да издаш мајку или оца. Најгоре нешто. Али, свако је ковач своје среће…“ закључује Бајко.

Уколико током зимског прелазног рока не напусти клуб, Бобан Бајковић имаће прилику да са Звездом коначно дође до титуле и тако оствари сан који сања већ десет година.

(Спортске.нет)