Прочитај ми чланак

ЗОРАНА: Нисам гледала камере са наплатне рампе код Дољевца, то није мој посао

0

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да надлежне институције воде истрагу о несрећи на наплатној рампи код Дољевца, да је држава учинила све што је њен задатак у истрази и да нема потребе да снимак те несреће даје опозицији.

Михајловић је гостујући на телевизији Прва рекла да није погледала снимак са наплатне рампе у несрећи у којој је учествовало возило директора Коридора Србије Зорана Бабића а у којем је погинула једна жена.

„Не мислим да је то мој посао и да треба то да радим“, одговорила је Михајловић.

Она је оценила да су недопустиве најаве опозиције да ће због протеста блокирати ауто-путеве и додала да су демонстрације 5. октобра 2000. године биле јер су се грађани побунили због нерегуларности на изборима, а данашња опозиција покушава да без избора дође на власт.

„Ја сам била учесник демонстрација 5. октобра (2000. године) и покушај прављења паралела нема појма“, казала је Михајловићева, бивша висока функционерка Г17 плус.

Зорана Михајловић је изјавила да је она лично увек за ванредне парламентарне изборе, јер је то најбољи начин да се провери да ли су грађани задовољни радом Владе Србије.

„Ја сам лично увек била за изборе, невезано за било какве протесте. Сматрам да је то најбољи начин да се провери да ли су грађани задовољни оним што радимо, да ли грађани сматрају да то треба да се мења. Имамо ли ми поверење грађана, то је био мој став месецима раније“, нагласила је Михајловић за ТВ Прва.

Додаје да повлачење паралеле и свако повезивање садашњих протеста са 5. октобром нема „везе са везом“. Подсећа да су непосредно пре 5. октобра били избори, за које се испоставило да су били покрадени, те да је то покренуло целу Србију и да је на улицама било стотине хиљада људи.

„Ви сада имате ситуацију једне групе, доста испраних политичара, који покушавају да без избора дођу на власт и то тако што онај који је победио са 40 одсто више гласова треба да се склони са власти. То није логично“, нагласила је она.

„Чини ми се да је насиље и агресија број један у свему и мислим да се сви морамо борити против тога“, рекла је Михајловићева и истакла да се насиље и агресија опозиције виде сваки дан на улицама.