Прочитај ми чланак

ЗЛА КОБ СРПСКИХ ЛИДЕРА: Умирали су у НАЈГОРИМ МУКАМА у Хашком трибуналу, мучени по затворима!

0
Фото: Профимедиа/АФП

Фото: Профимедиа/АФП

Лидери Срба ван Србије, који су се током деведесетих година прошлог века борили за „српску ствар“ у Хрватској, Босни и на Косову, доживели су „горку судбину“. Прочитајте ко је од њих због Србије изгубио живот, а ко и даље води битку пред међународним судовима и „лежи“ у затвору

Једини лидери Срба ван Србије који су тренутно на слободи су Момчило Крајишник и Биљана Плавшић који су својевремено били лидери српства у Босни и Херцеговини и налазили се на челу Републике Српске.

Председник Републике Српске у ратним годинама Радован Караџић, након вишегодишњег скривања под лажним именом и ликом овековечених у биоенергетичару Давиду Дабићу ухапшен је у аутобусу ГСП-а и испоручен Хагу, где се суочава са најстрашнијим оптужбама за геноцид над Муслиманима у Босни!

Војни лидер Срба у Босни Ратко Младић такође се налази у притворској јединици Хашког трибунала где се очито нарушеног здравља суочава са оптужбама за масовно убиство Срба у Сребреници!

Човек којег је наследио Мартић, Горан Хаџић, после година скривања ухапшен је у Србији и споручен Трибуналу у Хагу, где му се суди за ратне злочине и геноцид, а да му то није једини проблем у овом тренутку, сведочи и његово здравствено стање. Хаџићу је, наиме констатован карцином, али Хашки трибунал неће да му изда дозволу да буде привремено пуштен на слободу како би се лечио!

Још један од лидера Срба из Хрватске муку мучи са затвором, а то је капетан Драган који се налази у притвору у Аустралији и чека одлуку власти из Сиднеја, на захтев Хрватске да га испоруче Загребу!

(Телеграф)