Прочитај ми чланак

Земљо, отвори се! Кебара: Вучић се бори против организованог криминалитета! ВИДЕО

0

Млада нада Српске напредне странке, посланик Лука Кебара, покушао је српској јавности да покаже директно из скупштинске сале шта све зна о организованом криминалу, снајперима, атентату, али и како се даје безрезервна подршка председнику Србије.

Последњих дана велику пажњу јавности изазвало је хапшење вође навијачко-криминалне групе „Принципи“ Вељка Беливука, али и информација да је 850 специјалаца било распоређено током свечаности откривања споменика Стефану Немањи у циљу обезбеђења председника Вучића, јер су обавештајни подаци указивали на то да ће криминалне групе покушати да изврше атентат.

Управо због ових ситуација, млади напредњак Лука Кебара је решио да свима каже „колико је ситуација озбиљна“.

– Замислите само да ви код те једне организоване криминалне групе пронађете снајпер. И то не само један снајпер, него више снајпера, од којих је један снајпер који може да пробије оклопе, значи таквог калибра, такве производње да може да пробије оклоп, да може да пробије панцир, возило или зид. Па шта ће то једној обичној организованој криминалној групи или неким ситним дилерима дроге? Коме је намењен тај снајпер? Тако се врше атентати, па јасно је, преко снајпера. Снајпери се користе за атентате. А, ко су ту мете? Па највиши државни функционери даме и господо. Они који се боре против организованог криминалитета – рекао је Кебара, и додао:

– Па сетимо се само како су неке опскурне новине цртале разне карикатуре, где су нашег председника, стављали су му мету на чело, мету на груди, а са друге стране је био уперен снајпер. Па, порука је јасна. Овде је јасно ко је био мета. Овде је све јасно. Е, зато председниче, Александре Вучићу, имате подршку свих нас. Цео народ Србије је уз вас. И сигуран сам да ћете, не само маљем, као што сте најавили, него ћете у потпуности згазити све криминалне групе и криминалне организације у овој земљи. Живела Србија – поручио је напредњак из скупштинске сале.

Кебара је познат по свом невештом и прилично неспретном јавном наступу, па није чудно што је и последњи био у истом маниру.

Наравно, и овај говор није промакао твитерашима.

– Све што сте хтели да знате о организованом криминалитету, али нисте смели да питате – један је од коментара.

– На дневном реду парламента организовани криминал, не постоје институције које с тиме баве или нема закона – написао је један твитераш.

– Овај мали је наша срамота. Он је све оно што смо дозволили. Много смо јаки на мрежама.