Прочитај ми чланак

Завршиће као Александар К.? Шаровић:Вучић се договорио – Срби са КиМ не гласају…

0

Председник Покрета "Љубав, вера, нада" Немања Шаровић изјавио је данас да је веома могуће да, по први пут, парламентарни избори за Скупштину Србије неће бити одржани на Косову наводећи да на то указује и "документ" о потезу овдашњих власти до којег је тај покрет дошао.

„Странкама које су са Александром Вучићем потписале споразум о изборним условима достављен је списак општина у којима могу да формирају радна тела за предстојеће изборе, али на њему нема општина на подручју Косова и Метохије“, рекао је Шаровић на конференцији за новинаре испред зграде Председништва.

Он је навео да је, за разлику од овог, за недавни референдум направљен списак општина у којима су и оне са подручја целе Србије и нагласио да излази са овом информацијом већ сада јер када се за недељу дана распишу парламентарни избори јавност неће моћи да јој посвети довољно пажње.

„Позивамо Вучића да јавно каже да ли ће бити избора и на Косову и Метохији. Такодје позивамо све политичке организације у Србији да се о овом проблему изјасне“, нагласио је Шаровић.

Он је подсетио да у „финалну фазу“ улазе преговори Београда и Приштине о регистарским таблицама за возила, наводећи, а позивајући се на сазнања Покета, да је овдашни режим спреман да „угаси“ Полицијску управу Приштине, која је измештена у централну Србију.

Како је подсетио, та управа сада издаје таблице Србима, али би, према том договору, само РКС таблице биле у оптицају на територији Косова.

Он је упозори да стварање „адмистративно-територијалне целине“, која обухвата 30 километара унутар Косова и исто толико у Албанији, предсавља корак ка Великој Албанији.

„Медјутим, Вучић и наша влада ћуте, као и странке које себе описују да су десничарске и патриотске. Оне само муте воду и збуњују градјане који су против политике Вучића и политике ‘Европска унија по сваку цену'“, рекао је Шаровић.

Најавио је да ће се за неколико дана знати да ли овај покрет излази на изборе али је нагласио да неће кршити свој принцип „политичке доследности“, нити се евентулано удруживати ради „изборне математике“, већ само са људима који имају исте ставове.

„Они којима режим несебично даје време на телевизијама са националном фрекфенцијом, као што су Заветници, Милош Јовановић и многи други, лажна су опозиција“, рекао је Шаровић, наводећи да прозване позива на дуел јер за своје тврдње има доказе.

Он је рекао да генерал Божидар Делић, који је јуче представљен као први на листи за парламентарне изборе коалиције НАДА, није више члан Покрета, односно да је Делић „пре неког времена прекинуо контакт“.

„Поштујем све што је генерал Делић урадио у ратовима, желим му све најбоље у животу. За његов политички избор треба њега да питате“, рекао је Шаровић.