Прочитај ми чланак

Заветници прекинули перформанс Жена у црном!

0

1

Невладина организација Жене у црном имала је намеру да данас у 15 часова у центру Београда одржи перформанс о Вуковару у оквиру ког би осудили гранатирање Вуковара и деловање српских снага и оптужили Србе за сва страдања која су се догодила у овом граду.

На неколико метара од Жена у црном функционери и активисти Заветника раширили су паролу са натписом “Вуковар никада неће бити Vukovar!”.

Охрабрени паролом Заветника окупљени грађани су масовно прилазили да подрже слање ове поруке у регион. Портпарол Заветника Милица Ђурђевић у обраћању медијима подсетила је да су Заветници у више наврата истицали неопходност усвајања закона којим би се регулисало деловање НВО које се финансирају из иностранства и који би омогућио да се припадници оваквих НВО третирају као страни агенти.

2

 

Она је подсетила на историјску чињеницу да је пре Другог светског рата већина грађана Вуковара и околних места била српске националности и да се демографска слика није битно изменила чак ни након геноцида над српским живљем за време Павелићеве НДХ.

Српској мањини у Вуковару данас се крше сва људска и мањинска права. Пред очима међународне заједнице уклањају се табле са ћириличним натписима и спроводи се директан терор над свим оним Србима који су остали да живе на својим огњиштима.

– Ми позивамо Жене у црном и остале припаднике НВО које су плаћене да Србе прикажу као агресоре на јавну дебату на којој ћемо инсистирати да нам одговоре на питање да ли су Срби криви само зато што током деведесетих година нису дозволили да им се поново догоде Јасеновац и Стара Градишка ?! – нагласила је Ђурђевић у свом обраћању.

3

 

Српски сабор Заветници остаје при становишту да је Вуковар српски град а да се Република Српска Крајина готово две деценије налази под окупацијом. Свим снагама ћемо се залагати за побољшање положаја српског народа који живи на тим просторима. 

Zavetnici