Прочитај ми чланак

Напад на ауто са српским таблицама код Вуковара (ВИДЕО)

0

Редакција недељника "Новости" из Хрватске дошла је у посед снимка на ком се види како четворица млађих мушкараца излазе из аутомобила вуковарских регистарских ознака и уз повике насрћу рукама и ногама на други аутомобил.

Према речима сведока који је снимио напад, мушкарци су 18. новембра, на дан кад се у Вуковару обележавао Дан сећања, напали возило са сомборским таблицама које се кретало у правцу Винковаца из смера Вуковара, на излазу из Нуштра.

Инцидент се, преноси Index.hr догодио пре кружног тока у Нуштру мало иза 10 сати пре подне, у исто време кад је у Вуковару почињала Колона сећања. На снимку се види како су четворица младића из „аудија“ ногама и шакама ударали ауто који је возио испред њих.

Све се одиграло у присуству полиције, а судећи према снимку, полиција је пустила нападаче да оду и са њима није обавила разговор, а камоли их пријавила.

Очевидац напада испричао је за „Новости“ да се тог дана споро возио у колони аута.

У супротној траци, из смера Винковаца према Вуковару, уочио је „ауди“ вуковарских регистрација и два младића који су са задњег седишта вирили до паса, седећи свако на свом прозору. Нагло су, прича, променили смер и непрописно се убацили у другу траку, ону у којој су били путници из Сомбора и очевидац.

– Убацили су се испред мене, а иза возила са српским регистарским ознакама. Тад су почели са гестикулацијом, трубљењем и набијањем на то возило, дали су им до знања да стану. Онда сам схватио да нешто није како треба, како због дана који се обележавао тако и српске регистрације. Зато сам из предострожности упалио камеру на мобилном. Тамо се види да су псовали, лупали на ауто и откинули ретровизор. На снимку се види и да један од њих носи црну мајицу с грбом ХОС-а – говори сведок који је хтео да остане анониман.

Полиција мирно гледала како нападачи одлазе

Возач нападнутог аутомобила са српским таблицама након више удараца по аутомобилу, а чини се и покушаја отварања врата, дао је по гасу и одмакнуо се 50-ак метара од нападача. Питање је да ли би се свеједно напад наставио да се сасвим случајно на путу није појавио полицијски комби. Из тог је возила изашао полицајац, али није реаговао према четворици младића него је отишао до аута са српским таблицама.

Занимљиво је и то што се у непосредној близини догађаја налазио још један полицијски ауто. Чини се да је из њега дошао други полицајац, али и он је само погледом испратио како се „ауди“ окреће преко пуне линије и одлази назад у смеру Вуковара.

Пре него што су се четворица младића вратила у свој ауто, један међу њима, онај у ХОС мајици, масно је опсовао „српску мајку“ особама из другог аута, преноси Index.hr.