Прочитај ми чланак

ЗАЈЕЧАР: Вучићу су дани одбројани, сви 13. априла за Београд

0

Зоран Лутовац и Вук Јеремић поручили су са 12. скупа „1 од 5 милиона“ у Зајечару „Вучићу су дани одбројани, сви 13 априла за Београд“.

Како пише портал Глас Зајечара, комунална полиција опет је направила живи зид око објекта у центру и фотографисала учеснике због лепљења налепница са неиспуњеним обећањима градоначелника Бошка Ничића.

ФОТО: Глас Зајечара

Борис Митровић (КИБО), хип-хоп музичар из Зајечара отворио је 12. скуп „1 од 5 милиона“ у Зајечару песмом „Србијо прпбуди се“. Песма описује у каквом се стању наша држава налази сада.

Глумица Селена Ристић Витомировић, позвала је грађане Зајечара да се не плаше и да изађу са њима да протестују за себе и своју породицу.

Ја ћу до задњег тренутка бити овде, а 13. априла идемо сви у Београду. Свих захтева се држимо и даље, а основни захтев упућен је медијима. Ослободите медије да извештавају о свему овде што се дешава”, рекла је Селена Ристић Витомировић, глумица.

Председник Демократске странке Зоран Лутовац казао је на протесту да не сме да се дозволи да неко „чији је надимак Балван победи неко чији је надимак Доктор“.

„То се дешава данас у Србији. Имате локалне кабадахије који су изабрани тако што је иза њих стајао Вучић, испред њих стајао Вучић и цела машинерија је радила за њих. Ми морамо на бирамо најбоље , а не оне које нам намеће диктатор“

„Ми који смо незадовољни смо већина у овој земљи. Међутим, мора нас бити много више! Мора нас бити пун Београд, да бисмо показали нашу снагу.- – истакао је Зоран Лутовац.

Председник Народне странке Вук Јеремић казао да разлика између „великог председника Владе Србије“ Николе Пашића, и актуелне председнице владе Ане Брнабић јесте разлика између данашње Србије и оне какву нас историја учи да можемо бити.

„Можете ли да замислите како се Никола Пашић у гробу окреће када види ко је данас на његовом месту у Србији? Са Запада су нам кроз историју долазили технолошки напредак и савремене идеје. Данас нам за симбол технолошког прогреса и модерних вредности покушавају да наметну Ану Брнабић“

Јеремић је казао и то да ће се светло претворити у буктињу слободе 13. априла у Београду, и позвао све грађане да се тог дана окупе на великом митингу у престоници.

„Окупићемо се 13. априла у Београду и рећи ћемо Вучићу да је готово, да је прошло његово време и да долази време слободе“, истакао је Јеремић.

„Ала је леп овај свет – овде налепница, а тамо плаката“ је назив изложбе са фотографијама која је приказана пре почетка протесног скупа на којима су усликана места где су све постављани огласи и налепнице, а да за то до сада нико није новчано кажњен.

По обраћању Лутовца и Јеремића, кренула је протестна шетња приликом које су учесници упалили бакље, а испред комитета и зграде ГУ Зајечар, дочекали су их комунални полицајци који су фотографисали учеснике протестне шетње који су лепили налепнице са неиспуњеним обећањима актуелног градоначелника Зајечара Бошка Ничића.

Нова шетња најављена је за петак, 12. април, а место и време почетка протеста остају непромењени.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!