Прочитај ми чланак

ВУЛИН ТВРДИ: Вучић на помирењу међу бившим земљама СФРЈ урадио више него ико!

0

Према његовим речима, Рамуш Харадинај је на слободи не зато што је невин, већ зато што су сви сведоци у његовом случају побијени.

Vulin

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је да је Александар Вучић на помирењу народа бивше СФРЈ урадио више него и један политичар.
 
Знам да то представници Албанаца не умеју да поштују, али биће велики пораз саме идеје помирења ако то не буде умела да поштује ни међународна заједница и ако убица Харадинај остане на слободи – рекао је Вулин.
 
Према његовим речима, Рамуш Харадинај је на слободи не зато што је невин, већ зато што су сви сведоци у његовом случају побијени.
Чињеница да Харадинај прети је доказ да они који су нас бомбардовали и који су створили ОВК не сматрају да за српске жртве треба да постоје ни саучешће, ни правда. Када су убице слободне, правда је затворена – рекао је Вулин.

Како је додао, однос према Харадинају је однос према српским жртвама, али и држави Србији.

Харадинај, лидер бивше ОВК, којег Србија сумњичи за ратне злочине против цивилног становништва на КИМ 1998. и 1999. године, изјавио је данас да би Приштина требало да уведе реципрочне мере Београду када су у питању потернице.

Они имају потернице, па би требало и ми. Вучић испуњава критеријуме да се за њим изда потерница. Дачић, такође – рекао је Харадинај.

Харадинај је ухапшен 4. јануара на граници Швајцарске и Француске по Интерполовој потерници, а Србија је потом упутила Француској захтев за његово изручење.