Прочитај ми чланак

Вук најавио формирање Сједињених европских држава

0

БЕОГРАД – Лидер Српског покрета обнове (СПО) Вук Драшковић рекао је, у сусрету са делегацијом младих чланова Словенске људске странке (СЛС), да верује да ће бити формиране сједињене европске државе у чијем саставу ће бити и све државе некадашње Југославије, саопштио је СПО.

Драшковић је, у разговору са том делегацијом коју је предводила посланица у словеначком парламенту Јасмина Опец, изразио уверење да ће у оквиру Сједињених европских држава најближе сарађивати народи и државе који су чинили некадашњу СФРЈ „јер смо упућени једни на друге“.

Он је додао да Европска унија није у кризи, већ њене поједине чланице, а да им ЕУ из заједничких фондова помаже да преброде тренутне проблеме.

„Драго ми је што у Словенији постоје снажна традиционална и историјска пријатељска осећања према Србији, као и у Србији према Словенији, што је добар основа за унапредјење наше сарадње у садашњости и будућности“, рекао је Драшковић.

СПО у саопштењу наводи да дуго година сарадјује са СЛС, и да та странка пружа снажну подршку СПО да постане цлан Европске народне партије.

 

(ФоНет)