Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ЗА ЕНГЛЕСКЕ МЕДИЈЕ о протестима: Одбацујем…

0

Председник Александар Вучић у интервјуу лондонском Фајненшел тајмсу одбацио је вишенедељне протесте против његове власти и позвао опозицију да тражи ванредне изборе.

У интервјуу који је дао у недељу, Вучић је рекао да би захтев за одржавање ванредних избора лако добио и његову подршку и подршку његове Српске напредне странке.

„Треба да слушамо народ, али никада нећу бити спреман да слушам политичке лидере који су уништили будућност ове земље“, рекао је Вучић.

Председник Србије, којег Фајненшел тајмс описује као „реформисаног националисту“, рекао је да опозицији „неће бити лако“ да га победи.

„Они су нервозни, ја сам задовољан: нема полиције на улицама, нема нереда, нема проблема“, рекао је он.

Вучић је рекао је да су једино место на којем је могуће показати стварну вољу бирачка места.

Фајненшел тајмс наводи да хиљаде грађана Србије на вишенедељним протестима по снегу и температурама испод нуле протестују због утицаја власти на медије и насиља над новинарима и опозиционим лидерима.

Један од опозиционих лидера Драган Ђилас рекао је за Фајненшел тајмс да не оптужује Вучића да је наредио напад на Борка Стефановића што је покренуло протесте, али да је он највише заслужан за атмосферу насиља.

„Вучић је нацртао мету на нашим леђима“, рекао је Ђилас.

Лидер Народне странке Вук Јеремић оптужује западне лидере да жмуре на све ауторитарнију Вучићеву владавину зато што се надају да ће постићи договор о Косову, пренео је Фајненшел тајмс.

„Да ли заиста треба да чекате да се Кашоги моменат деси у Србији и кажете ‘овако не треба да изгледају ствари у европској држави’? Уверен сам да ће се, ако наставимо овим путем, такав моменат догодити“, рекао је Јеремић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!