Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: „Шешељ није мој портпарол, а није ни Чеда”

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да лидер радикала Војислав Шешељ није његов портпарол већ политички противник.

Одговарајући на питања новинара о недавним поступцима лидера радикала Војислава Шешеља, међу којима је и најава да ће покренути ревизију поступка за убиство Зорана Ђинђића, Вучић је казао да су „смешни покушаји медија да сваког дана у 50 емисија покушавају да говоре да оно што ради Шешељ, то мисли Вучић“.

„До пре месец дана причали сте да је Чедомир Јовановћ мој. Ја говорим само у своје име, име странке и Србије. Никада портпарола нисам имао, није то ни Шешељ, ни Јовановић. Србија има председника који уме да говори и штити интересе државе. Нити је мој Шешељ, нити Јовановић, ни Шутановац, ни Ђилас, све су то моји и наши политички противници које изузетно поштујемо али ћемо их побеђивати на изборима“, казао је Вучић.

Он је навео и да није срећан због убиства Ђинђића и да мисли да одговорни за тај злочин седе иза решетака.

Дан након што је посетио Милорада Улемека, осуђеног на најтежу казну затвора за убиство премијера Ђинђића, Шешељ данас посетио и Звездана Јовановића.

И Јовановић је, у истом судском поступку, такође осуђен на 40 година затвора за убиство Зорана Ђинђића.

Лидер СРС, иначе осуђен за злочине пред Хашким трибуналом, изјавио је данас након изласка из Забеле, у којој Јовановић и Улемек издржавају казне, да је до данашњег и јучерашњег сусрета дошло на иницијативу двојице осуђеника.