Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ СА МЕКЕЈНОМ: Разговарали смо о Космету, дијалогу и Босни

0

Премијер Србије Александар Вучић разговарао је данас у Вили Мир са америчким сенатором Џоном Мекејном после чега је уследило заједничко обраћање новинарима.

 

Први се новинарима обратио премијер Александар Вучић који је прво изразио захвалност сенатору Џону Мекејну који најчешће долази у Србију и показује највеће интересовање за нашу земљу.

– Разговарали смо о Космету, дијалогу с Приштином, европском путу Србије, ситуацији у Босни и региону, али и присуству америчких компанија у Србији и њихових инвестиција за које желимо да их буде више – казао је Вучић додајући да је са сенатором разговарао о многим темама за заједничким радним ручком.

Новинарима се потом обратио и сенатор Мекејн који се захвалио на топлој српској добродошлици, али и изјавио саучешће српском народу због погибије два пилота Војске Србије.

– Као пилот ја најбоље разумем колико је то тешко – рекао је Мекејн. Он је потом честитао Вучићу на победи на председничким изборима.

– Потребно је храбро лидерство да би се наставио дијалог Београда и Приштине – рекао је Мекејн додајући да ће то исто поновити у Прриштини у наредним данима ове седмице.

Мекејн је осим о односима са Србијом, важности заједничке борбе наших двеју држава против тероризма и дијалогу с Приштином, најчешћа питања Мекејну била су односима с Русијом, санкцијама тој земљи и њеном учешћу у рату у Сирији.

Одговарајући на питања новинара, Вучић је рекао да пред Мекејном неће говорити јер о политичким противницима попут Саше Јанковића не говори пред иностраним гостима. Одговарајући на питање о ситуацији у региону, Вучић је рекао да је за све нас од пресудног значаја очување стабилности јер би „преливање било каквих сукоба из Македоније било опасно по југ али и целу Србију тако да се у њихове унутрашње ствари не мешамо“.