Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Разбићемо опозицију као што би Челси Звезду!

0
vucic se smeje

Фото: Танјуг – Раде Прелић

Премијер Србије Aлександар Вучић потврдио је јуче да ће одлуку о ванредним парламентарним изборима донети до краја септембра.

Вучић је објаснио да би, по општој атмосфери, радо изабрао опцију избора и да је лично томе склон, али и подвукао да за време избора готово да стаје економија.

– Сви партијски разлози су за, лични је да идемо на изборе, ово је једини разлог против. Видећемо до краја септембра – рекао је премијер и додао:

– Лични осећај ми говори да треба ићи на изборе, али државни интереси говоре против јер у време предизборне кампање стаје економија. Поручили су ми (Бојан Пајтић прим. аут.) да ћу се изненадити када будем видео резултате избора. На то им одговарам: „Добро, изненадићу се.“ Знате, избори су област у којој нема изненађења. Ту су ствари јасне, као што Црвена звезда не може да победи Реал Мадрид или Челси. Тако су и избори предвидљиви. A избори, то је најлакше предвидива ствар. Није лопта округла, како то људи говоре.

Подршка Европе

Шеф српске владе осврнуо се и на предстојећи самит о западном Балкану, који се одржава 27. августа у Бечу, истакавши да је то велика прилика да он представи своје пројекте и идеје.

Вучић је казао да би то омогућило да у мандату неке наредне владе Србија постане чланица ЕУ, додајући да не искључује ту могућност, иако не обећава да је лако постати чланица, јер то не зависи само од свега што ћемо ми да испунимо и моћи да урадимо већ и од политичке ситуације у Европи.

– Мислим да ћемо имати подршку Европе за политику коју води влада Србије, а окарактерисао бих је као политику која заговара пуну регионалну стабилност и економски напредак. То је важно за нашу земљу, а верујем да ћемо ускоро имати отворена прва поглавља – нагласио је Вучић.

О позиву које је добио од председника СAД Барака Обаме да учествује на Самиту о борби против ИДИЛ 29. септембра у седишту УН у Њујорку, казао је:

– Највероватније ћу присуствовати. Две недеље раније отпутоваћу у СAД, где ћу имати сусрет са потпредседником Џозефом Бајденом. Следи посета Русији, а затим у децембру Самит 16 плус 1 у Кини. Оно што ме посебно радује је билатерални сусрет са премијером Кине после овог самита. Очекујем много, а нарочито од разговора са кинеским премијером Ли Кећенгом. Почаствован сам позивом кинеског колеге. Једна кинеска компанија, иначе други производач челика на свету, заинтересована је за приватизацију смедеревске „Железаре“ – рекао је Вучић. Додао је и да није љубитељ дугих службених путовања:

– Не волим да путујем далеко јер ми се чини да се сваки пут када одем, нешто у овој земљи догоди. Да нека чудна кампања крене. Као да неко гледа када ћу да напустим ваздушни простор.

Извор: Курир