Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ПОСЛАО ПРЕДСТАВНИКЕ Чеда и Чанак промовишу „геноцид“ у Сребреници

0

На комеморацију поводом 26. годишњице геноцида над сребреничким Бошњацима дошли су званичници Босне и Херцеговине и Црне Горе, поједини политичари из Србије и амбасадори бројних земаља.

У Поточаре су стигли бошњачки члан Председништва БиХ Шефик Џаферовић, заменик председавајућег Представничког дома парламента БиХ Денис Звиздић, министрарка спољних послова Бисера Турковић, министар безбедности Селмо Цикотић.

Дошли су и лидер Савеза за бољу будућност Фахрудин Радончић и потпредседник Социјалдемократске партије БиХ Војин Мијатовић.

Из Србије су у Поточаре стигли председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић, који је саветник хрватског члана Председништва БиХ Жељка Комшића, и лидер Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак.

У Меморијални центар Сребреница – Поточари дошла је делегација Скупштине Црне Горе, која је као поклон понела текст Резолуције о геноциду у Сребреници, недавно усвојене у том телу, наводе сарајевски медији.

У црногорској делегацији су председник Бошњачке странке Ервин Ибрахимовић, посланици Кенана Струјић Харбић и Амер Смаиловић, као и 60 чланова Форума младих Бошњачке странке. Посланици Бошњачке странке су били иницијатори Резолуције о геноциду у Сребреници, коју је 17. јуна усвојила Скупштина Црне Горе.

Са делегацијом Црне Горе стигао је и Борис Бојовић, никшићки владика канонски непризнате Црногорске првославне цркве.

Пошту сребреничким жртвама у Поточарима ће данас одати и председник Црне Горе Мило Дјукановић, потпредседник Владе Дритан Абазовић и министар спољних послова Дјордје Радуловић.

Комеморацији ће присуствовати и амбасадори бројних држава у БиХ.

У Меморијалном центру Сребреница – Поточари данас ће бити обележена 26. годишњица геноцида над Бошњацима који су српске снаге починиле у јулу 1995. године. Данас ће бити сахрањено још 19 жртава.