Прочитај ми чланак

Вучић обећао директора ЕПС до краја фебруара, ево 1. март – директора нема

0

Иако је пре више од 10 дана председник Александар Вучић најавио новог директора ЕПС-а, место првог човека енергетског гиганта и даље је упражњено. Вучић се више не оглашава, а по свему судећи ово питање ће бити решено након избора. До тада, наставиће се пропадање фирме која ће пред новим изазовима вероватно и у наредном периоду због ситуације око Украјине.

Председник Александар Вучић најавио је још 19. фебруара да ће питање директора ЕПС-а бити решено у наредних пет-шест дана, а у међувремену ће бити расписан конкурс. Легендарни Зоран Радмиловић би рекао да је од тог обећања прошло скоро две недеље, а вероватно би и додао: „Немојте да ме лажете више“.

Нажалост, навикли смо да нас лажу, тога се не стиде, а када је реч о директору ЕПС лажу нас од зимских сметова када је први пут најављено да ће Грчић бити смењен.“Очекујем Мићо твоју реакцију, данас или у наредних пар дана“, изјавио је Вучић на чувеној седници Владе која је била отворена за медије.

Након експлозије и пожара у једном од постројења, а за коју је Вучић према сопственим речима чуо од службеника БИА, председник је Грчићу поручио да у новој години нађе неки нови посао, а да на овој позицији више нема места за њега.

Коначно, Грчић је поднео оставку, али је настављена грчевита борба да се врати у фотељу – синдикати су оркестрирано нападали министарску Зорану Михајловић, која се неретко у медијама препуцавала са популарним Мићом.

Прашина коју је подигао хаос у ЕПС-у убрзо се слегла, након чега су друге теме добиле фокус власти – избори и дешавања у Украјини. Иако делује далеко, дешавања у Украјини, санкције ЕУ и свеопшта криза попут домино ефекта могу да се одразе на енергетску стабилност региона, али и Србије.

Због свега тога, логика, здрав разум и пословна предузимљивост налажу да предузеће реномеа ЕПС-а мора да има одговорног човека, који ће да брине о платама, али и о томе да ли ће бити гаса, грејања и енергетске безбедности.