Прочитај ми чланак

Вучић Николићу: Треба нам јача војска

0

Потпредседник Владе Србије и министар одбране Александар Вучић изјавио је вечерас да Србија мора имати боље опремљену армију и замолио председника и министре да помогну у томе.

Оно што не могу да нам одузму су воља, снага и понос у нашим срцима

На пријему у Дому гарде на Топчидеру поводом предстојећих божићних и новогодишњих празника, Вучић је оценио да је за државу важно да има „овако храбру, али и добро опремљену армију“.

„Оно што не могу да нам одузму су воља, снага и понос у нашим срцима и жеља да имамо војску којом ћемо се сви поносити“, истакао је први потпредседник владе.

Он је оценио да је важно да се истакне понос према Војсци Србије, а како је навео, посебно према онима који су положили своје животе за Србију.

Начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић рекао је да је војска извршила све постављене задатке у 2012. години и истакао да је у тим задацима брига о човеку била на првом месту.

„Успели смо да извршимо јачање војске и формирамо војне колективе, а брига о човеку нам је била на првом месту. Кад кажемо војска, молим вас да нам прва помисао буде на нашег војника у копненој зони безбедности и да нам на ум падну наши војници у Сомалији и Руанди који поносно носе бајрак“, истакао је Диковић.

Он је упитао шта је држава без војске и оценио да је улагање у војску улагање у државу.

Диковић је навео и да је данас видео јединство у Скупштини Србије, где су се разматрали прописи из области одбране и пожелео свима да војска у 2013. години буде гарант безбедности.

Свечаности су присуствовали председник Србије Томислав Николић, председник Владе Србије Ивица Дачић, министри Млађан Динкић, Братислав Петковић, Алиса Марић, Јован Кркобабић, бивши министар одбране и функционер опозиционе Демократске странке Драган Шутановац, представници дипломатског кора и други.

 

(Бета, Фонет)