Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ НЕ РАЗУМЕ ЗАШТО СЕ СРБИ толико радују нестабилностима у Европи

0

АСТАНА - Премијер Србије Александар Вучић рекао је новинарима да ће бити међу првима који ће ступити у контакт с новом америчком администрацијом, вероватно међу првима у региону.

m

АСТАНА – Премијер Србије Александар Вучић рекао је новинарима да ће бити међу првима који ће ступити у контакт с новом америчком администрацијом, вероватно међу првима у региону.

Вучић је изјавио да дели уверење европског комесара Јоханеса Хана да популизам не доноси добробит и истакао да његова влада управо стога води одговорну и озбиљну политику, политику рада и темељних промена.

Вучић је у Астани указао да не разуме зашто се толико радујемо нестабилности у Европи и зашто мислимо да ће неке промене у свету нама донети благостање.

Указао је да су код нас страшно популарне све идеје које доносе неодговорност и које су под мотом „неко други ће да нам реши проблем“: „Мене брине неодговорност према нашој будућности и очекивање да нам неко други реши проблеме. Понекад ме све подсећа на филм ‘Три карте за Холивуд’…Доста с тим. Морамо да радимо на свом развоју. Ништа нам неће пасти са неба“, рекао је премијер и додао да неодговорност о којој говори и која подсећа на хумористичке филмове и серије може имати трагичне последице.

Влада Србије, док је он њен председник, водиће стога веома одговорну и озбиљну политику – политику рада и темељних промена, поновио је и рекао да је захвалан комесару Хану што искрено брине о Србији и Западном Балкану.

Нама су потребни мир и стабилност, потребан нам је разум, а влада ће учинити све да процеси у Србији иду у том правцу. Неће нам, истакао је председник владе, бити боље, ако је код других горе, напротив.

v

Фото: АП

Што Европа има већи раст, то је боље по нас, пошто ми 65 одсто наших роба извозимо у ЕУ, а то неки људи неће да разумеју.

„Сећате се када је кренула прича о томе да нећемо ни ми да плаћамо дугове када је кренула криза у Грчкој. Ја сам први рекао да идемо у тешке мере, а не у то да се камењем гађају полицајци и бацају Молотовљеви коктели. Неће ништа да падне с неба. Те поруке ‘све су наша браћа победила’ и сада ће да падају паре с неба су неодговорне. Каква браћа, свуда? Сви су нам пријатељи и све поштујемо, али само ми својим радом и трудом можемо да се променимо. Када ми то сви будемо разумели живећемо много боље и резултати ће бити бољи, а и бићемо цењенији“, поручио је премијер Србије.

„Мој приступ је наш рад, наша одговорност, наша земља да иде напред, а не то да морамо да чекамо како ће нешто да нам падне с неба и неко да нам поклони нешто, јер то нико неће учинити“, указао је Вучић.

„Када будемо то разумели оставићемо „Три карте за Холивуд“ у прошлости, томе ћемо се смејати, а не са неком врстом тихе језе посматрати и плашити се да је то неки „повратак у будућност“ казао Вучић.

У том контексту, премијер је рекао да ће држава и убудуће трошити само онолико колико је зарадила, и ту ништа неће променити никакви штрајкови.

Осврнуо се на неке информације и изјаве у српској штампи, које је прочитао током посете Казахстану и које су га, каже, насмејале, када је видео колико је ту незнања, неодговорности и неозбиљности: „Говорим о онима који не знају разлику између дефицита и јавног дуга, али су сваки дан све гласнији и што су гласнији сами себи изгледају много јачи и паметнији, иако то нема везе са реалношћу“, истакао је премијер.

„Мислим да је потребно пре свега да се понашамо одговорно, размишљамо о будућности, раду, и резултатима свог рада. То да некога мрзите и критикујете биће увек у Србији. Никада Срби нису били задовољни. Чини ми се – што је земља нормалнија, уваженија и цењенија у свету, што по свима постижете све боље резултате, то ће све више отпора бити и мржње“, казао је Вучић.