Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ЈЕ КРИВ ЗА ПОБИЈЕНЕ СРБЕ: Уместо Захарове, он слуша Хила и Ескобара!

0

У прозападним круговима кружи прича да је председник Србије Вучић са амбасадором Кристофером Хилом и неким другим америчким структурама договорио да дође до малог ексцеса, па да онда НАТО преузме контролу над севером Косова. Ето, видите, амбасадор Србије у Вашингтону Марко Ђурић позвао је НАТО на север Косова. Не КФОР, него НАТО, изјавио је политички аналитичар Драгомир Анђелковић приликом гостовања у емисији Луча на каналу Прави одговор.

Он је рекао да је Вучић дао Север ради опстанка на власти, и да је у сваком случају председник Србије крив за побијене Србе на Косову и Метохији, јер је разоружао Србе на северу.

Како је рекао, према речима војних стручњака, операција ослобађања Севера могла је без проблема да се обави са 1.000 српских специјалаца, али Вучић то не жели.

– Он не само да није спреман да са војском уђе на Косово, већ није спреман ни да тајно пошаље озбиљне људе на Косово, а могао је. А не да злоупотреби младе, необучене људе са севера Косова – казао је.

Анђелковић наводи да „прича са увлачењем Срба у овај сукоб, уз Вучићеву асистенцију има за циљ да се капитулација убрза“.

– Наравно да Вучић није желео овакав дебакл, јер жели да други плате цех његове политике, али су га његови пријатељи Кристофер Хил и Габријел Ескобар увукли у потпуни дебакл да би сада могли да га вуку за уши ка потписивању тоталне капитулације – оценио је он.

Аналитичар је подсетио да је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова нудила подршку те земље да се све решава по Резолуцији 1244 у Уједињеним нацијама, али Вучић ни то није прихватио.

Анђелковић је такође говорио о Вучићевом интервјуу за Си-Ен-Ен и омражену Кристијан Аманпур и упоредио са гостовањем у Ћирилици код Миломира Марића, где је давао потпуно различите изајве. Аналитиачр је говорио и о предстојећим изборима, и манипулацијама власти у вези тога.

О свему детаљније погледајте на јутјуб каналу Прави одговор.