Прочитај ми чланак

Вучић 48 сати спречавао проглашење листе Двери

0

15-god-dveri-2

Српски покрет Двери упозаравају српску јавност да се опет врше предизборне махиниције, од стране званичних државних органа, са циљем да се патриотске  странке и покрети доведу у неравноправни положај у односу на НАТО странке које желе да Србију увуку у ЕУ и да признају независно Косово,

Покрет Двери је у свом саопштењу поставио питање Републичкој изборној комисију зашто је 48 сати одлагала проглашење њихове изборне листе, с обзиром на то да листа Двери нема ниједну мањкавост и да је – према оцени самог РИК-а – најуреднија изборна листа икада?

РИК прогласио изборну листу Покрета Двери

Листа под називом ДВЕРИ – БОШКО ОБРАДОВИЋ на гласачком листићу ће бити под редним бројем 9!

На листи се налази 250 кандидата, међу којима је и председник Скупштине АП Косово и Метохија, Славко Стевановић, проф. на Универзитету Беркли (САД) и једна од лидера српске дијаспоре, др Јасмина Вујић, лекар Хитне помоћи – Београд и познати писац за децу, др Зорица Кубуровић, проф. др Мила Алечковић, некадашњи директор Математичке гимназије у Београду, проф. др Љубомир Протић и министар у Влади РС Крајине у изгнанству, Ратко Личина.

Такође, Двери су питали РИК да ли је ово одлагање имало за циљ да пре њихове листе буде проглашена листа  Демократске странке; и да ли је ово неоправдано одлагање требало да изазове директну медијску опструкцију, јер на медијима нису могли да се појављује све док РИК не прогласи њихову листу.

У свом саопштењу Двери тврде да иза непроглашавања листе Двери стоји лично Александар Вучић коме су Двери једина истинска опозиција у Србији и који већ данима не сме да одговори на изазов телевизијског дуела који му је упутио носилац листе Двери Бошко Обрадовић.

У свом даљем саопштењу Двери су упозорили владајући режим на челу са Дачићем и Вучићем да им не пада на памет да понове изборну крађу од 2012.године, јер им Покрет Двери  јавно обећавају да то неће проћи и да им је боље да то не раде!

Они су истакли да је изборну листу Двери подржало 14.000 бирача, а да је свега било 20 изјава бирача које не садрже законом предвиђене елементе и то искључиво услед пропуста судских оверитеља.

 Наиме, Двери тврде да су пронађена наводно два документа од укупно 1000 докумената за 250 кандидата за народне посланике, која не испуњавају услове форме. У међувремену, Двери истичу да су поново доставиле документа да од тада није постојао никакав разлог да РИК не прогласи листу Двери.

Оно што Двери нарочито забрињава јесте чињеница да су о томе прво обавештени Вучићеви медији који су моментално пренели наведену информацију, уместо да о томе прво буде  обавештен Покрет Двери.

Напоминуки су да у тренутку објављивања ове вести на  званичном сајту РИК-а није постојао извештај о седници одржаној 12.фебруара 2014. године, нити о било каквом закључку који се односи на изборну листу Покрета Двери, те се није ни могло закључити да је та седница уопште била одржана. Стога они закључују да се стиче утисак да су у Србији медији преузели улогу органа за спровођење избора, уместо РИК-а.

На крају је Покрет Двери поручио режиму да се не игра са слободом и демократијом у Србији.

dveri-2014-rik-2

Званичан почетак кампање Двери на Сретење у Ваљеву

Покрет Двери званично започиње републичку кампању на Сретење – Дан државности Србије, на дан почетка Првог српског устанка из Ваљева.

Влада Дачића и Вучића направила је од Србије банана државу и економску колонију страних компанија и банака у којој се изубио сваки домаћи, национални и економски интерес.

Најдраматичније урушавање државности Србије учињено је кроз противуставни бриселски споразум којим је владајући режим издао инетересе Срба на КиМ и укинуо државне институције Србије на КиМ.

Покрет Двери је државотворни покрет који ће државу Србију отети из руку странаца и вратити српском народу како би одбранили Косово и Метохију у саставу Србије, зауставили даљу дезинтеграцију Србије у Рашкој области и Војводини и очували домаће економске интересе!

Економски патриотизам: да интереси странаца оду у други план, а на прво место дођу домаћи економски интереси – јесте кључна државотворна порука Покрета Двери бирачима за наступајуће изборе.

Скуп у Ваљеву биће у кафани „Златибор“ у 18 часова, а говориће носилац листе Двери, Бошко Обрадовић, Весна Калабић, унука Николе Калабића команданта дворске гарде ђенерала Драже Михајловића, а учествују и народни певач Марко Булат и мајстор фруле Милинко Црни.

(Србин.инфо)