Прочитај ми чланак

Врели 6.октобар: Гејеви не одустају, Двери се окупљају, а навијачи Рада не иду на утакмицу!

0

„Надамо се да неће бити параде, а ни изложбе која провоцира све људе. Организатори се иживљавају над нама знајући да нећемо насилно да реагујемо““, рекао је Глишић
геј парада.

Бити или не бити: Геј парада
Члан Организационог одбора Параде поноса Бобан Стојановић рекао је в да се организатори спремају за 6. октобар за када је заказана Парада поноса, док је Владан Глишић из покрета „“Двери““ навео да се нада да до параде, али планиране и изложбе шведске уметнице неће доћи.

„“Надамо се да неће бити параде, а ни изложбе која вређа све људе. Организатори се иживљавају над нама знајући да нећемо насилно да реагујемо““, рекао је Глишић.

Указујући да изложба шведске ауторке Елизабете Олсон Вали, која ће бити организована у току Прајд недеље „“ниподаштава вредности““ и „вређа права верника и религиозних људи“, он је навео да ће подићи кривичну пријаву уколико буде изложбе.

Глишић је истакао да се нада да ће државни органи реаговати по том питању, тврдећи да се не ради о цензури или узурпацији слободе уметничког ижражавања.

Он је навео да је против параде јер се свуда претвара у „“Параду скарадности““ и да није проблем прича о заштити хомосексуалаца од дискриминације.

„“Одмах дајемо понуду да не буде параде и да се не играмо са тим промоцијама идеологије хомосексуализма, него да седнемо после тога за сто где ћемо видети шта држава може да понуди као механизме заштите хомосексуалаца од дискриминације““, рекао је Глишић.

Он је навео да парада не треба да буде забрањена због безбедности, али да уколико се то деси, значи да имамо одговорне политичаре који промишљају као државници који се не повлаче пред хулиганима.

Стојановић је одбацио оптужбе да је изложба шведске уметнице провокација и указао да је изложба 1998. године кренула да обилази свет и да јесте изазивала дебате.

Наводећи да се ради о уметности, а не о провокацији, Стојановић је навео да сматра да је то савремено пост модерно приказивање религије и да је нормално да за уметника ништа није свето јер он треба да руши табуе у друштва, а религија је највећи табу.

 

 Навијачи Рада најавили акцију на дан Параде поноса
„Због обавеза у центру града 6. октобра нисмо на утакмици Рада“, исписали Радовци паролу на мечу против Јагодине
Навијачи Рада

Најватреније присталице Фудбалског клуба Рад најавиле су да ће 6. октобра пропустити меч својих љубимаца и да ће бити у центру града.

Радовци су тиме најавили да ће из близине пратити дешавања на Паради поноса, уколико она буде организована.

„Због обавеза у центру града 6. октобра нисмо на утакмици Рада“, написано је на пароли која је истакнута на Бањици у мечу против Јагодине.

Истог дана игра се меч 8. кола Јелен Суперлиге између ОФК Београда и Рада. Српске власти још увек нису донеле одлуку да ли ће се заказана шетња ЛГБТ популације за 6. октобар одржати тог дана. Прошле године је отказана из безбедносних разлога пошто је пре две године било доста насиља на улицама Београда.

 

(Курир)