Прочитај ми чланак

„ВОЈВОДИНА ПРОПАДА од када њоме владају странке из Београда“

0

Заменик председника Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Бојан Костреш изјавио је вечерас да Војводина пропада од када њоме владају странке из Београда.

„Од како у Војводини владају београдске странке, од 1990. године до сада, Војводина пропада, јер све што се оствари овде негде одлази, а покрајинска власт на то не може да утиче и то је оно што фрустрира нас у Војводини“, рекао је Костреш за Радиотелевизију Војводине.

Упитан с ким би ЛСВ могао да сарађује у Војводини након избора, Костреш је одговорио да је за ту странку битно спровођење њеног програма, који се базира на промени уставног положаја Војводине, очувању грађанског друштва и борби против екстремне деснице, јачању пољопривреде и инфраструктуре и обезбеђивању шанси за младе и бриге о старима.

Према његовим речима, приче о постизборној сарадњи ЛСВ-а са Српском напредном странком (СНС) пласирају се јер је познато да су „лигаши они који најмање воле СНС“.

bojan-kostres

Костреш је додао да је могућа и сарадња са СНС-ом уколико је могуће да напредњаци прихвате враћање законодавне, извршне и судске власти Војводини.

Извор: Бета