Прочитај ми чланак

Владу добијамо 5. августа?

0

Да његова листа није освојила 131 мандат у Народној скупштини Александар Вучић вероватно не би на сваком јавном појављивању у протекла три месеца морао да одговара на питање – кад ће влада.

vuci i vladaДа нема апсолутну већину, а и да сам не поставља неке рокове чије пробијање после мора да објашњава, вероватно би у јавности било више стрпљења и разумевања за то што још нема нове владе.

При томе, мандатар има за размишљање, (гео)политичко калкулисање и „ударање чежње” потенцијалним сарадницима из своје али и других партија, још четрдесетак дана. Толико је остало до 3. септембра, који је крајњи рок за формирање владе.

Мада, како се помиње у неким владиним кулоарима, парламент би 3. августа могао да почне седницу о влади, а нови кабинет Александра Вучића би у том случају требало да буде изгласан 5. августа.

Тај сценарио се уклапа у један од Вучићевих рокова које је до сада давао.

„Формираћемо владу кад будем могао да формирам владу, у складу са законом, а то ће, свакако, бити пре 17. августа, кад заседају директори ММФ-а”, рекао је крајем јуна. Поред тога, како незванично сазнајемо, свим директорима републичких јавних предузећа поручено је да своје годишње одморе не планирају пре 20. августа.

ОПШИРНИЈЕ У ШТАМПАНОМ И ДИГИТАЛНОМ ИЗДАЊУ