Прочитај ми чланак

ВИШЕ ИМ НЕ ТРЕБА: Вућић и Николић издају Дачића?

0

DACIC NIKOLIC VUCICbig

Опет је председник Србије довео у питање кредибилитет премијера Дачића.

„Чини ми се, имамо имамо превише оних који мисле да могу да буду солисти и ту председник владе не делује као човек који би рекао немојте то више да радите, прекините“, рекао је Николић који сматра да грађани не би ни осетили ванредне изборе јер свака влада ради до избора нове.

СИЛНЕ АФЕРЕ „ПАДАЈУ” НА СУДУ

СНС и њихов лИдер Александар Вучић своју велику популарност дугују бескомпромисној борби против корупције јер су имали храбрости да похапсе многе за које се сумњало да су незаконитим приватизацијама уз помоћ страних банака и Брисела опљачкали Србију и уништили српску привреду.
Међутим, како пишу Вечерње новости у  2013. години судови су ослободили оптужби многе познате људе из јавног и политичког живота.
Ослобођени актери у процесима „Зрењанин“, „Аеродром“, „Панцир“, „Колубара“, „Југоскандик“.

Николић је и додао „ако је почело пребројавање популарности и гласова онда је време за ванредне парламентарне изборе“.

Да су напредњаци све ближи одлуци да закажу нове изборе говори и чињеница да је и њихов лидер, Александар Вучић истакао снагу СНС- а, алудирајући да тренутна расподела моћи у владајућој коалицији не рефлектује право стање ствари на терену. 

Он изјавио за Прву телевизију да „ … данас у Скупштини имамо 126 посланика, али сви знају да бисмо, да су избори, имали данас у оваквој коалицији негде око 180 посланика“.

Вучић је закључио да у политици ништа не може са сигурношћу да се каже.

Иначе, раније, током дана премијер Дачић је рекао да свако има право на своје мишљење о раду владе, а замољен да прокоментарише изјаву председника Николића да Србија може да има и бољу владу и да, између осталог, највећа странка треба да да премијера, Дачић је одговорио:

„Није тако говорио када је влада формирана. Свако има право на своје мишљење исто као што и ја можда мислим да неки који обављају неке државне функције могу да буду бољи“, рекао је Дачић и подвукао да под тиме не мисли на функције у влади него на „неке друге функције“.

Да ли се Ивица Дачић сада осећа изданим, када су нови избори све извеснији, и да ли се каје што је подржао СНС уместо ДС, приликом формирања тренутна Владе Србије, време ће показати.

Извор: Танјуг и Вечерње новости

(srbin.info – Дејан Петар Златановић)