Прочитај ми чланак

ВИДЕ ПРОПАСТ: Вучевић -млади у Србији захваљујући СНС коначно виде своју шансу

0

Milos Vucevic

Члан председништва Српске напредне странке (СНС) Милош Вучевић данас је у амфитеатру СПЕНС-а разговарао са младим људима из Новог Сада о перспективама и могућностима запошљавана и том приликом је казао да велики број младих види своју шансу у Србији. 

Разговор на тему запошљавања, самозапошљавања и предузетништва, привукао је велику пажњу младих у Новом Саду о чему сведочи и чињеница да је амфитетар СПЕНС-а био тесан да прими све заинтересоване, а да је та Трибина, која је на крају прерасла у панел дискусију трајала пуна два и по сата.

„Мислим да велики број младих виде своју шансу у Србији као земљи првог избора, као земљу у којој могу да отворе сопствени бизнис, да покрену државу да се креће у наредном програму и напредном процесу развоја, и наравно да у њој заснивају своје породице“, нагласио је Вучевић, истичући да је то програм Српске напредне странке. Вучевић, који је и председник Градског одбора СНС Нови Сад и актуелни градоначелник Новог Сада младима је презентовао све оно што је са циљем запошљавања младих предузела градска администрација у претходне три године.

„Оно што је за нас битно јесте да охрабримо младе, њихово знање, храброст и предузетнички дух уз нашу посвећеност да им помогнемо да оно што су научили најбоље искористе у развоју наше државе Србије“, рекао је Вучевић новинарима.

Он је казао да мењање општег амбијента и прихватање да Србија мора бити конкурентна са окружењем и прихватање такмичарског духа, јесте најбољи пут развоја Србије.

„Управо због тога је програм Српске напредне странке усмерен ка вишенаменском активизму и читавом низу подстицајних мера код самозапошљавања, код првих шанси за запошљавање, код „старт-ап“ програма и пре свега је усмерен ка младима који морају бити носиоци промена у Србији“, истакао је Вучевић.

По његовим речима изузетно је битно уједињење око идеје јачања предузетничког духа, јер, како је рекао, сви морамо ту идеју прихватити јер је она опште правило свуда у свету, без обзира на економске миграције које су константа.

Вучевић је казао да је велика ставр то што је Влада Републике Србије ову годину прогласила предузетничком годином, односно годином посебних мера подстицаја за предузетнички посао и истакао да је убеђен да ћемо, „сви бити део једног ланца који ће померити Србију напред“.

Вучевић је на крају рекао да је основни циљ и задатак свих у Србији, да она буде економски јака и политички стабилна држава.

(Танјуг)