Прочитај ми чланак

Весић – лични водич сину председника на Савском тргу (ВИДЕО)

0

Након завршетка церемоније отварања Савског трга, на ком доминира споменик великом жупану Стефану Немањи, присутни су почели да прилазе споменику разгледају га и фотографишу се. Међу њима је био и Данило Вучић, син председника Србије Александра Вучића, у чијем друштву је био Горан Весић, који му је поносно објашњавао на шта би требало да обрати пажњу.

Након што је Александар Вучић завршио говор, чиме је окончана и церемонија отварања споменика Стефану Немањи, присутни су кренули ближе да осмотре овај споменик висок 23 метра и тежак 68 тона.

Међу првима који су пришли био је син председника Србије Данило Вучић.

У његовом друштву нашао се заменик градоначелника Београда Горан Весић који му је показивао детаље на највећем споменику у Србији.

Док је Весић са поносом показивао детаље на споменику и објашњавао о чему је реч, на лицу Данила Вучића видело се одушевљење.

На питање Нова.рс због чега је цена овог споменика остала скривена за јавност, Весић није хтео да директно да одоговори.

“Рекао сам за Тањуг, прочитајте тамо”, рекао је Весић.

Весић је вечерас за РТС рекао да цена споменика није објављена јер тако није желео вајар, и да ће се цена знати чим он да дозволу.

На расписаном тендеру за изглед споменика победио је предлог руског вајара Александра Рукавишњикова и домаћег архитекте Петра Арсића, који је за то награђен са 50.000 евра.

Међутим, након што је више новинара тражило податак колико ће споменик коштати, та информација им је ускраћена уз објашњење да је у питању податак који Влада класификовала као поверљив и који ће вероватно бити јавности тек 2023. године.

Према подацима до којих је дошла телевизија Н1 само делови споменика плаћени су око девет милиона евра.

Укупно реновирање трга на ком се споменик налази коштало је око 18 милиона евра.