Прочитај ми чланак

Ћута Весићу:Кад је Вучић на дан бомбардовања довео Шредера у Арену,што ти не би…

0

Лидер Еколошког устанка Александар Јовановић Ћута одговорио је министру грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горану Весићу на наводе да документ у вези са ревитализацијом простора на којем се налази оштећена зграда Генералштаба није никаква тајна.

„Кад је Вучић 24. марта 2018. на дан бомбардовања могао да доведе Герхарда Шредера у Арену, што ти Горане не би Америма поклонио Генералштаб у коме су гинули људи? Само размисли Горане Весићу шта би ти данас рекао Зоран Ђинђић да је жив?! Како си кренуо, следећа функција коју цеш обављати биће Министар за окопавање кромпира у Забели“, навео је Ћута у свом одговору Весићу на Фејсбуку.

Иначе, данас је објављен закључак Владе Србије којим се усваја текст уговора којим ће двема фирмама, повезаним са Доналдом Трампом, бити поклоњене парцеле на којима се налазе рушевине зграда Генералштаба, некадашњег комплекса Сутјеска. Предвиђено је да се прво те парцеле дају у закуп на 99 година без накнаде, а затим да се то право закупа претвори у право својине, такође без накнаде.

У документу, који је порталу Нова уступио Јовановић Ћута, види да се Влада спрема да усвоји закључак којим ће формализовати поклањање атрактивног земљишта у Београду америчким офшор фирмама „Кусхнер Реалтy“ и „Атлантиц Инцубатион Партнерс“ ЛЛЦ, иза којих стоји рођак зета Доналда Трампа, бизнисмена и бившег америчког председника.

Весић је након објављивања овог документа навео да овлашћење владе које је добио, а које је Јовановић објавио, није никаква тајна већ је донето на јавној седници те да ће, када и ако на основу тог овлашћења буде потписан меморандум или неки други акт, о томе влада обавести јавност.

Такође, Весић је истакао да су све владе у Србији од 2000. године покушавале да ревитализују Генералштаб који је оштећен у бомбардовању наше земље 1999. године, али да то ниједна до сада није успела.

„Да је то лако, верујем да би то пре нас нека друга влада урадила. Али није па је запало нама да решимо и овај проблем као што градимо ауто-путеве и брзе пруге јер други нису знали. Поносно ћемо објавити када и ако будемо пронашли партнера за локацију старог ССНО (комплекс зграда Савезног секретаријата за народну одбрану)“, написао је Весић и додао да нема потребе да се прави сензација тамо где је нема.