Прочитај ми чланак

ВЕСЕЉИ:Косово ушло у дијалог са Србијом како би било признато и постало чланица УН

0

Председник косовске скупштине Кадри Весељи каже да је Косово ушло у дијалог са Србијом како би било признато од Београда и постало чланица Уједињених нација.

Весељи је на Фејсбуку написао да одбијање дијалога „није ни алтернатива ни решење“ и оценио да би то представљало „фаворизовање Србије на међународној сцени“.

„Знамо из прошлости да кад год је Србија одбијала дијалог, увек је излазила из процеса као губитник. Ми не смемо да поновимо ту погрешну лекцију Србије. Косово улази у дијалог са јасним циљевима – признање државе Косово од стране Србије и учлањење у УН. Ми не дозвољавамо никакав резултат који слаби територијални интегритет државе Косово и то ћемо без икакве сумње и постићи“, казао је Весељи. 

Он је оценио да ће се одлука о споразуму са Србијом донети „уз пуну сагласност са међународним партнерима Косова“ и најавио да ће се „врло брзо“ у Скупштини Косова наћи предлог закона о референдуму који би омогућио да грађани дају коначну реч о резултатима процеса дијалога и споразуму. 

Весељи је додао да косовска преговарачка екипа, која се данас сусрела са високом представницом ЕУ Федериком Могерини у Бриселу, има пуни мандат за дијалог који јој је, како је рекао, доделила Скупштина Косова.

                          ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!