Прочитај ми чланак

Веља Илић: Нисам тражио мито од Кинеза, ја сам поштен човек који ради за Србију

0

velja ilic

БЕОГРАД – Министар грађевине и урбанизма Велимир Илић изјавио је јуче да се не осећа прозваним поводом оптужби да је један министар у Влади Србије радио против интереса земље и тражио мито, и да је уверен да сви министри раде у интересу Србије.

„Ни случајно се не осећам прозваним. Ја радим за Србију и мислим да сви министри из ове владе раде за Србију. Не знам на кога је министарска Зорана Михајловић мислила, морате њу да питате. Али ја мислим да сви раде у интересу Србије”, рекао је Илић новинарима пре почетка скупа Бизнис енергетске ефикасности у Србији.

Илић је реаговао на писање београдског таблоида Курир о тражењу мита једног српског министра од кинеских предузећа.

Амбасада НР Кине у Београду демантовала је јуче писање тог листа да је Влади Србије и Безбедносно-информативној агенцији (БИА) слала депеше у вези са тражењем мита неког српског министра.

На питање новинара да ли се осећа прозваним, јер се у медијима помињало да је то министар који је сарађивао са Кином, Илић је одговорио да је поносан што је радио са представницима Кине.

„Са њима сам склопио велике уговоре и све је у најбољем реду што је показала и синоћња изјава кинеског амбасадора”, рекао је Илић.

„Не могу да верујем да неко толико не воли Србију да измишља такве приче са једном озбиљном државом као што је Кина. Замолио бих људе да буду мало одговорнији, без обзира што имају медије и што се баве новинарством, Кина је пријатељска држава”, рекао је Илић.

(Танјуг)