Прочитај ми чланак

Велимир и Војислав Илић туже Покрет Двери

0

vojislav-ilic-velimir-ilic

Чачак – Нова Србија најавила је данас да ће тужити Покрет Двери у Чачку због увреда и оптужби изнетих на рачун лидера те партије Велимира Илића и градоначелника Чачка Војислава Илића.

„Овакав потез је изнуђен, услед невероватно тешких оптужби челника Двери на рачун људи који савесно и одговорно обављају своје функције“, наводи НС у саопштењу издатом после јучерашње конференције за новинаре Покрета Двери на којој су изнете бројне оптужбе за злоупотребе на рачун Велимира и Војислава Илића.

„Тврде Дверјани да браћа Илић 19 година у Чачку демонстрирају политичку бахатост, пропраћену крадуцкањем, личним богаћењем и да су при томе неморални, јер фалсификују своја академска звања. С обзиром да Обрадовић, заједно са својим партијским истомишљеницима, не поседује нити један материјални доказ за опаке речи које је овом приликом изговорио, НС ће, преко свог правног тима, бити приморана да на одговарајући начин заштити своје интересе, али и елементарну част и достојанство председника странке и градоначелника Чачка“, истиче НС.

Из те партије је саопштено и да ће Обрадовић „имати прилику да своје отровне оптужбе, засноване на повреди части и угледа, докаже у једној од судница Основног суда у Чачку“.

„Такође, Велимир и Војислав Илић ће целокупан износ средстава који се од Обрадовића буде наплатио по основу накнаде за причињену штету, уплатити у хуманитарне сврхе“, истиче се у саопштењу.

(Танјуг)