Прочитај ми чланак

Ванредно обраћање Ђиласа: Највећа пљачка у историји Србије је званично почела!

0

- Највећа пљачка у историји модерне Србије је и званично почела. Владимир Миловановић, директор фирме, Бео чиста енергија, некад директор Енергопројекта је сада саопштио да су конзорцијум три фирме, на челу са француским Суезом, добили кредит од 290 милиона евра (од од ЕБИД-а, Аустријске банке за развој и ИФЦ-а) за изградњу београдске спалионице, овим драматичним речима је синоћ, у четвртак 28 маја, у касним вечерњим часовима председник Странке слободе и правде (ССП) и један од лидера Савеза за Србију (СЗС), Драган Ђилас, започео своје ванредно видео обраћање нацији.

А затим је подсетио:

-.Прва одлука мене, као градоначелника Београда 2008.г. и мог тима, била је да обаци предлог ИФЦ-а, да се овај пројекат и одношење смећа, повери страној фирми за концесији. Развили смо тада сопствени пројекат, коштао би 179 милиона евра, и струја која би се онда производила припадала би Београдјанима и Београду.

Ђилас је још и додао да је ова СНС власт од тога одустала, да је ових дана ангажовала стране фирме који су добили 290 милиона кредита управо од ИФЦ-а, Аустријске банке за развој и Европске Банке за обнову и развој и да ће Београђани, веровали или не, следећих 30 година за тих 290 милиона, колико кошта сада спалионица, платити милијарду и 148 милиона евра плаћајући плус струју овом страном конзорцијуму, који ће је производити у овој спалионици наредних 12 година!

– Тако да износ пљачке Београда и Београђана прелази једну милијарду евра. Не може нико да објасни зашто сами нисмо узели кредит од ЕБРД-а, него смо дали страној фирми да то уради и да заради на нама милијарди евра, осим да је у питању криминал, закључио је Ђилас подсетивши да о свему овоме је још прошле године говорио он и председник одборничког клуба Савеза за Србију, у Скупштини града Београда, Никола Јовановић, када су открили да у спалионици треба да плате буду за спремачице најмање 2000 евра, а за директора 20 000 евра!

А шта су тада рекли, и како споменута пљачка века Београда и Србије треба да се одигра погледајте у видео снимку изнад, па о свему донесите свој ваљани суд.