Прочитај ми чланак

Ванредна конференција: Зоран Лутовац „поклопио“ новинара ТВ Пинка испред РТС-а!

0

Савез за Србију одржао је конференцију за медије испред зграде Радио-телевизије Србије. Лидер Демократске странке Зоран Лутовац као председавајући Савеза за Србију обратио се присутнима и рекао да су се окупили данас испред РТС-а да се солидаришу са студентима које РТС и ова власт третирају као хулигане и криминалце, а они су управо ти који су у првим редовима борбе и криминала и хулигана, и свега онога што је данас неслобода у Србији.

– Дошли смо да се солидаришемо са њима. Студенти се боре за аутономију универзитета и већ месецима протестују тражећи оно што свима нама као грађанима припада, а то су слобода и правда. Уместо да буде сервис грађана, РТС покушава по угледу на власт којој служи, да се претвара да буде отворен и да смо демократска земља. Прихватио сам да дођем на РТС да бих им показао да су далеко од слободне телевизије, да је Србија далеко од слободне државе. РТС ће бити слободан када министра полиције позову у РТС да га питају откуд његовом оцу 300 хиљада евра у ранцу, да објасни диплому, да објасни Савамалу, да објасни градњу на Копаонику, да објасни шта је учинио да спречи све оно што се дешава широм Србије, где вршљају насилници и батинаши – рекао је Лутовац.

Он је додао да ће РТС бити слободан када позове ректорку и студенте уместо да их прозива и да пише пријаве против њих.

 

ПОСЛАНИЦИ ДС

„Ваш посланик Кена из Смедеревске Паланке подсмева се Вашој акцији лепљења налепнице „#Бојкот” на саобраћајним знацима. Како је онда стање у ДС и шта ће бити са Вашим посланичким клубом?, упитао је у једном трену и новинар ТВ Пинка, Зорана Лутовца.
„Слично се понашао и Боровић, који је сада у СНС”, кратко је одговорио први човек ДС, што је изазвало и кратке осмехе на лицима присутних.

 

– Треба да их позову у студио, да објасне шта ти млади људи желе, а они желе да спрече да остатак младости и свих оних који мисле својом главом, напусте Србију. Није слобода медија да ми добијемо неки мали простор, слобода медија подразумева пре свега да грађани добијају истините информације и правовремено. То је слобода медија и то је оно за шта се ми сви заједно боримо – истакао је Лутовац, и додао да су се данас окупили испред РТС-а и због једне друге теме – разговор власти и опозиције.

Како је рекао, као што су и најавили, они неће учествовати на непоштеним и неслободним изборима.

– О поштеним и слободним изборима разговарамо, и разговараћемо искључиво са представницима међународне заједнице. Настављамо са кампањом „У бојкот“, нема преговора са властима о томе у којој мери би требало да избори буду слободни и поштени. Од власти само очекујемо да ти избори буду слободни и поштени, односно да испуне захтеве формулисане кроз предлог независних стучњака, а који воде ка слободних и поштеним изборима, са делотворним механизмом и роком од девет месеци да се то спроведе – рекао је Лутовац.

На питање новинара Србин.инфо на кога мисли опозиција када каже представници међународне заједнице лидер демократа је рекао:

Фото: Србин.инфо

„Пре свега мислимо на оне који су показали интересовање, а то су пре свега представници ЕУ, али и других земаља који прућају добру вољу. Када кажемо међународна заједница никог не искључујемо, али је очигледно да је у овај процес укључени пре свега Европљани.

1 ОД 5 МИЛИОНА

Студенткиња Валентина Рековић из Удружења „1 од 5 милиона“ рекла је да нико не треба да преузима одговорност за њихов перформанс јер су је преузели они, и подсетила да су преузели на себе и решавање спорног доктората министра финансија Синише Малог, али да преузимају исто тако и одговорност за промену власти која уништава неистомишљенике за промену система.

Фото: Србин.инфо

– Постоје организације које нас тапшу по рамену због наших активности, а њих позивамо да осмисле своје перформансе и да смело уђу у процес изношења истине – рекла је Рековић, и у име студената поручила директору РТС Драгану Бујошевићу да ако је био толико храбар да поднесе кривичне пријаве против студената, зашто није био храбар да 16. марта извештава шта се дешава у њиховој кући.

– Зашто није био толико храбар да пусти своје запослене да извештавају шта се дешава у нашој кући коју је присвојио и ставио потпис на папир, пустио жандармерију да уђе унутра, износи суграђане, туче студенте и грађане ове земље. Сутрадан су наши саборци и пријатељи били на робији. Ми смо тражили од Драгана Бујошевића да објективно извештава и да је наше право да знамо све. Он то није урадио – рекла је Рековић, и позвала све грађане да у суботу сви понесу по нешто розе и да им се придруже.

Како је додала, наставиће реконструкцију РТС-а коју су почели – реконструкцију оне боје у коју жели да је офарба Драган Бујошевић.

– Та боја је пинк. Ми смо њему само уштедели трошак и обојили у ону боју коју је он желео. Пинк боја сваку националну фреквенцију претвара у затвор у којем су управници функционери Српске напредне странке, а где истина робија – рекла је Рековић и додала да њих боли што су студенти победили заједно са грађанима.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!