Прочитај ми чланак

ВАНРЕДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ ПРЕМИЈЕРА ВУЧИЋА: Да смо их раније пустили да …

0

Београд -- Председник Српске напредне странке Александар Вучић одржаће ванредну конференцију за штампу у централи странке.

Председник СНС Александар Вучић изјавио је да је његова странка однела убедљиву победу на свим бирачким местима на којима је поновљено гласање.

Како каже, до победе су дошли „у јеку најжешће кампање против нас“.

„Хвала свим грађанима, да смо их пустили да раније крену у протесте имали бисмо више од 60 процената“, рекао је Вучић.

Према његовим речима сва истраживања јавног мнења показују да су се ствари после протеста промениле „у нашу корист“, као и да у „наши противници драматично пали“.

Он наводи да је су његови противници освојили „најмање најмање двоструко мање него пре девет дана“.

Вучић је ту навео да је 2004. године признао на изборима пораз са 4.000 гласова у 22х, као и да је бивши лидер ДС Борис Тадић признао пораз са 50.000 гласова Томиславу Николићу у 22х.

„Неки нису ни са милион и по… Ви стварно мислите да народ не уме да се изјасни?“, рекао је Вучић.

„У првом кругу, пре девет дана, на тим бирачким местима имали смо 53,54 одсто гласова. Данас, девет дана касније, после девет дана у којима су нашу победу оспоравали неумајући да признају пораз. После најтеже медијске кампање која је против нас вођејна освојили смо 71,66 одсто гласова. Људи су схватили шта се дешава у Србији. Хоћемо да радимо, да наша земља иде напред. Хоћемо стабилност и мир, нећемо рушење земље, нећемо то никоме да дозволимо“, додао је он.