Прочитај ми чланак

Ванредна конференција: Медојевићу претили милогорци, угрожена му породица

0

- Врло експлицитно је преко Фејсбука речено да ако волим свог сина да престанем да реметим пројекат који спроводе ДПС, АНБ и њхови агенти у Њемачкој, Луксембургу, Швајцарској и Аустрији за шта имамо обиље доказа.

Покрет за промјене (ПзП) поднио је данас кривичну пријаву против Вахида Дрпљанина из Луксембурга због, како је саопштено, пријетњи предсједнику те партије Небојши Медојевићу, посредством друштвене мреже Фејсбук.

Медојевић је на конференцији за новинаре рекао да је адвокат ПзП, Дражен Медојевић поднио кривичну пријаву Основном државном тужилаштву у Подгорици и Центру безбједности.

– Добио сам директне пријетње из Луксембурга од некога ко је реаговао на моју политичку и патриотску намјеру да на изборима гласају само они који на то имају право и упутио ми експлицитну пријетњу са угрожавањем живота мог сина. Врло експлицитно је преко Фејсбука речено да ако волим свог сина да престанем да реметим пројекат који спроводе ДПС, АНБ и њхови агенти у Њемачкој, Луксембургу, Швајцарској и Аустрији за шта имамо обиље доказа. Наш адвокат није данас са нама да образложи кривичне пријаве, јер му је секретар Скупштине забранио улазак у парламент, навео је Медојевић.

У пријави је наведено да је Дрпљанин дана 20.07.2020 преко друштвене мреже Фејсбук, послао пријетеће поруке предсједнику ПзП и једном од лидера Демократског фронта (ДФ), због редовних спољно-политичких активости на плану спречавања илегалних долазака држављана ЦГ из Луксембурга на гласање, што је директно супротно Уставу и законима ЦГ.

У поруци је Дрпљанин навео: „Не брини пријатељу имаш сина јединца не дирај ме“.

На то је Медојевић одговорио: „Не дирам те, не дирај ме. Не знас са ким комуницираш“. Дрпљанин је наставио са конретном пријетњом: Ако ти је милија политика од сина јединца настави да вријеђаш Бошњаке“, пише у пријави.

На овај начин је, како се додаје, Дрпљанин угрозио сигурност сина предсједника ПзП-а, јер је упутио отворену пријетњу да ће напасти на његов живот иии тијело, а што је све изазвало изузетну узнемиреност, како предсјендика ПзП као оца, тако и осталих чланова породице Медојевић.

– Криминогене банде, блиске режиму, већ физички нападале и тешко повриједиле његовог сина, када је имао 15 година, из истих политичких побуда. Очигледно је да је пријатња изречена из ирационалних политичких разлога, односно мржње, која је проистекла из законитог и легитимног уставног поступања посланика Медојевића у циљу спречавања изборних злоупотреба, а што је све очигледно мотивисало пријављеног Дрпљанина да искључиво из ових разлога изрекне наведене личне пријетње породици Медојевић. На овај начин Вахид Дрпљанин починио је кривично дјело угрожавање сигурности из члана 168 став 2 Кривичног законика ЦГ. Као доказе прилажемо копије порука које је Дрпљанин упутио Медојевићу преко његовог званичног профила на Фејсбуку“, наведено је у пријави.

Медојевић је подсјетио да се обратио министрима унутрашњих послова Њемачке, Луксембурга, Швајцарске, Аустрије и упозорио их на злоупотребе, односно да „ДПС, АНБ и њихови плаћеници довлаче из тих држава грађане да гласају у Црној Гори иако на то немају право“.

„Ја сам и даље мета криминалних кругова и АНБ-а. За своју и безбједност моје породице директно прозивам Мила Ђукановића, Аца Ђукановића, Зорана Лазовића, Душка Голубовића. Они мене могу да убију, али неће ме да уплаше нити утицати на мој политички рад. Ми из ДФ-а смо највеће патриоте јер смо стали на црту највећој мафији у Европи“, казао је Медојевић.

Он очекује од полиције да поступи по кривичној пријави. „Ова полиција је хапсила неке људе који су рекли да је Мило заражен од ЦОВИД-а 19, да је лопов, хапсили су људе који су говорили „Не дамо светиње“. Видјећемо шта ће сада Веселин Вељовић да уради. Очекујемо да се по механизму међународне правне помоћи обрате полицији Луксембургу и отворе истрагу да ли је то овај несрећни човјек сам урадио на бази политичке мржње или националне јер је рекао да је Бошњак и да сам нешто пријетио Бошњацима.

Каже да је 25 година у Луксембургу, а да гласа у Црној Гори, што је најбољи доказ како се злоупотребљавају црногорски грађани који живе у Западној Европи“, навео је Небојша Медојевић.