Прочитај ми чланак

УХАПШЕН СВЕТОЗАР МАРОВИЋ по нaлогу Специјaлног држaвног тужиоцa

0

Milo Djukanovic Marovic_s

Предсједник политичког савјета ДПС Светозар Маровић ухапшен је јутрос.

Маровић је лишен слободе по налогу Специјалног државног тужиоца.

Према незваничним информацијама Маровић је ухапшен у згради Вектре.

У овом поступку Маровића заступа адвокат Здравко Беговић, који брани и његовог сина Милоша.

У току дана очекује се званично саопштење Управе полиције.

Специјални државни тужилац Миливоје Катнић наговестио је раније хапшење Маровића, истичући да је идентификован шеф организоване криминалне групе у Будви и најавио да ће ускоро истрага бити проширења и на њега у случајевима платоа на Јазу и ТQ плаза.

„Тужилаштво верује да је прикупило довољно доказа за предузимање ове активности, а то је доношење наредбе за проширење истраге и у односу на организатора ове криминалне групе“, рекао је Катнић.

БИОГРАФИЈАSvetozar Marovic

Светозар Маровић је рођен је 31. марта 1955. године у Котору. Правни факултет завршио је у Подгорици. Политиком је почео да се бави врло рано и био је на значајним функцијама у време бивше Југославије. Између осталог био је члан Председништва Црне Горе, посланик у Скупштини Црне Горе, посланик у Већу грађана Савезне скупштине и председник Скупштине Црне Горе.

Потпредседник је Демократске партије социјалиста Црне Горе. Осим политиком, бавио се и писањем новинских колумни у часописима „Идеје“, „Пракса“, „НИН“, и листу „Побједа“. Идејни је креатор и оснивач Фестивала „Град театар“. Аутор је књиге „Време искушења“.

Момир Булатовић је 2001. издао књигу „Правила ћутања“ у којој оптужује Маровића да је био поткупљен да се прави да не види кријумчарење дувана у Црној Гори.

Током референдума о независности Црне Горе залагао се за независност, иако је у то време био председник Србије и Црне Горе.

Извор: Вијести.ме; Википедија