Прочитај ми чланак

ФСБ привела украјинске агенте на Криму: Припремали саботажу на железници

0

Задатак групе која је деловала у интересу украјинске војне обавештајне службе је било да обустави кретање возова и да преноси Кијеву информације о локацијама и кретању Оружаних снага Русије, о локацијама система ПВО и организацији одбране Кримског моста

ФСБ на Криму спречила серију терористичких напада на објекте железничког саобраћаја коју је припремало пет мештана у договору са војном обавештајном службом Украјине, саопштила је Федерална служба безбедности Руске Федерације.

Приведене су четири особе које су признале кривицу и да су припремале серију терористичких напада, док се пети осумњичени разнео приликом извлачења експлозива из скровишта.

Задатак групе био је да онемогући кретање возова, а осумњичени су Кијеву доставили и информације о локацијама и кретању Оружаних снага Русије, локацијама система ПВО и организацији одбране Кримског моста.

За извођење терористичких напада, Главна обавештајна управа Министарства одбране Украјине одабрала је и регрутовала петорицу становника Крима који су присталице кијевског режима који су, између осталог, припремили скровиште и транспорт експлозивних направа.

На месту њихово становања пронађена су четири самостално направљене експлозивне направе, аутоматска пушка АК-74, пиштољ, митраљез, патрони различитих калибара као и комуникацијска опрема која потврђује њихове контакте са специјалним службама Украјине.

Против притвореника су покренути кривични поступци, нагласила је руска служба, уз напомену да су оптужени признали своја кривична дела и да активно сарађују са истрагом.