Прочитај ми чланак

Здрава Србија Милана Стаматовића убедљиво води у Чајетини…

0

Према првим прелиминарним резултатима изборног штаба Групе грађана „Наши људи за наше место“, странка Здрава Србија на челу са Миланом Стаматовићем, иза кога је већ пет мандата на челу ове општине, убедљиво је освојила власт у Чајетини и то са 55,99% или 19 одборничких места.

На другом месту је Група грађана „Наши људи за наше место“, која се први пут кандидовала на изборима у овој општини, освојила је 24,12 % гласова бирача, што је осам одборничких места у локалном парламенту.

Око десет одсто мање гласова у односу на Групу грађана „Наши људи за наше место, око 10% мање гласова припало је коалицији окупљеној око Српске напредне странке, тачније 14,28 %, што је у одборничком односу и дупло мање одборничких места.

Ново лице Србије је на последњем месту и на изборном листићу и по броју освојених гласова у Чајетини. Ова странка је освојила 2,83% гласова бирача што је испод цензуса.

Први прелиминарни подаци Групе грађана „Наши људи за наше место“ говоре да је у Чајетини било и 2,79 неважећих изборних листића.