Прочитај ми чланак

УГЉАНИН: Бошњаци у Војсци Србије и МУП гледају претећу оружану силу опасну по живот

0

ugljanin11

ПРЕДСЕДНИК Бошњачког националног већа Сулејман Углањин изјавио је данас у Новом Пазару да „Скупштина Србије треба да усвоји резолуцију о геноциду у Сребреници” у циљу успостављања поверења и сарадње између Срба и Бошњака.

Он је на конференцији за новинаре рекао „да би неусвајање те резолуције значило да ће они који и даље уживају заштиту државе и оружаних снага Србије, у Бошњацима и даље гледати страно тело које треба уклонити са ових простора” и чекати нову прилику да „Бошњаке за сва времена уклоне из Србије”.

Угљанин је истакао да од усвајања те резолуције зависи даље учешће легитимних бошњачких представника у раду тих органа и јасан став шта је то што ће обезбедити Бошњацима сигурну будућност у Србији.

„Бошњаци у МУП-у Србије, Војсци и у другим оружаним снагама гледају претећу оружану силу и опасност по живот. Такво стање је неодрживо”, рекао је Угљанин и додао да је Бошњачко национално веће усвојило ту Резолуцију на посебној седници 10. јула ове године и упутило народној скупштини Србије на разматрање и усвајање.

Према његовим речима, усвајање те резолуције значи да се тај злочин назове правим именом, да се осуди и његови починиоци казне и да се на тај начин скине терет и одговорност са оних у чије име је тај злочин почињен.

Угљанин је похвалио посету три члана Председништва БиХ Србији, оценивши да представља велики практичан корак у успостављању сарадње и враћању поверења између две земље и њихових народа.

 

(Танјуг)