Прочитај ми чланак

У среду протест поводом одлагања изрицања пресуде др Војиславу Шешељу

0

srs

Српска радикална странка ће у среду, 30. октобра, одржати протест поводом одлагања изрицања првостепене пресуде др Војиславу Шешељу у Хашком трибуналу.

Протест почиње у 12 часова и биће одржан испред Канцеларије хашког трибунала у Београду, Улица Јеврема Грујића број 11.

Позивамо  чланове, присталице и симпатизере Српске радикалне странке, као и све слободољубиве грађане, све који чекају Шешеља, да се придруже скупу и изразе свој протест због кршења основних људских и процесних права др Војислава Шешеља и затраже његово хитно пуштање на слободу.

Др Војислав Шешељ је у притвору хашког казамата рекордних 11 година без првостепене пресуде чиме је Хашки трибунал доказао да је председник српских радикала политички затвореник. Сви акти међународног права гарантују оптуженоме право на суђење у разумном року. То гарантује Европска конвенција о људским правима, Међународни пакт о грађанским и политичким правима, Конвенција заједнице независних држава и Америчка конвенција о људским правима.

Зашто за др Војислава Шешеља не важи право које важи за све друге оптуженике? Ко се плаши  повратка председника Српске радикалне странке на политичку сцену Србије?

Дођите да подржимо др Шешеља и његову праведну и успешну борбу за Србију и српске националне интересе!  

(srpskaradikalnastranka.org)