Прочитај ми чланак

„Тужити Хашки суд за убиство Милошевића“

0

Председник Јединствене Србије и народни посланик Драган Марковић Палма сматра да би адвокати покојног председника Србије и СР Југославије Слободана Милошевића требало да туже Хашки суд за његову смрт.

Фото: Танјуг

Фото: Танјуг

Нема доказа да је Милошевић био сагласан са стварањем етнички чисте територије:Д.Марковић Палма
„По правилима Хашког трибунала, ако је осумњичени за ратни злочин добио ослобађајућу пресуду, нема право да тужи тај суд, али овде се ради о убиству Милошевића који је у Хаг одведен здрав, а враћен у мртвачком ковчегу, као и многу други Срби који су скончали у Хашком казамату под сумњивим околностима“, навео је Марковић у писаној изјави за медије.

Према речима Марковића, „ослобађајућа пресуда Милошевићу“ тражи одговоре на питања зашто су уведене санкције СРЈ, зашто је бомбардована СРЈ, зашто Србија толико чека за улазак у ЕУ и има критеријуме какве ниједна земља до сада није имала.

Марковић сматра и да је Хашки трибунал направљен за Србе и да би се судило само Србима, док су, како каже, ратни злочинци попут Анте Готовине, Рамуша Харадинаја или Насера Ориц́а ослобођени.

Према тумачењу медија, у пресуди некадашњем председнику Републике Српске Радовану Караџићу наводи се да није било довољно доказа да је Милошевић био сагласан са стварањем етнички чисте територије и да није крив за ратне злочине.