Прочитај ми чланак

Трифуновић ударио у аутобус, отишао са лица места; „Отишао сам да нахраним мачке“

0

Лидер Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић је, према сопственом признању, изазвао мању лакшу незгоду на Новом Београду када је у понедељак увече ударио у паркирани аутобус Градског саобраћајног предузећа. Трифуновић није сачекао долазак полиције, већ је, како каже, отишао да "нахрани мачке" и отвори мајсторима врата, а у полицијску стнаицу у Савској улици јавио се касније пошто му је у међувремену заплењен аутомобил.

Медији су у понедељак увече објавили да је Трифуновић нешто пре 21 сат изазвао саобраћајну незгоду код бензинске пумпе „Дејтонка“ на Новом Београду и побегао са лица маста.

Убрзо се на Твитеру огласио и сам Трифуновић, наводећи да није побегао већ да је отишао да отвори мајсторима врата и нахрани мачке, сигуран да полицији треба пола сата да дође на место незгоде.

„Нисам паркирао у гаражи већ испред, да бих све брже извео. Кад сам изашао, милиција је вероватно дошла и покупила ауто. Молим надлежне органе да ме зову, јер не знам где треба да одем, пријавим се и решим проблем“, написао је Трифуновић на Твитеру.

Он је касније додао да је се јавио у полицијској станици у Савској улици, где је дао изјаву и „надувао 0:00“.

У међувремену се на Фејсбуку огласио и заменик градоначелника Горан Весић који је апеловао на Трифуновића да се „јави најближој полицијској станици или преда комуналној полицији, пошто га сви траже“.

Он је лидера ПСГ оптужио да је ударио у аутобус пун путника, а потом побегао са лица места псујући путнике и возача.

Трифуновић је на Твитеру објаснио да је аутобус у који је ударио био је паркиран, а он је покушао да скрене на бензинску пумпу, проклизао и ударио у возило градског превоза. При томе је, како каже, аутобус огребан, а већу штету претрпео је његов аутомобил.