Прочитај ми чланак

РАСПАД и ПЉАЧКА БУЏЕТА: Чак 78 општина у Србији нема службу Хитне помоћи!

0

Директор Комитета за безбедност саобраћаја Дамир Окановић изјавио је данас за РТС, говорећи о саобраћајним несрећама, да проблем представља и то што чак 78 општина у Србији нема службу Хитне помоћи, па на лице места излазе дежурни лекари или чак само возачи санитета!

Према његовим речима, проблем кад треба да се брзо реагује поводом саобраћајних несрећа јер се дешава да се, уколико се позив упути са мобилног телефона, јави оператер Хитне помоћи која није надлежна за то подручје па затим упућује особу која зове да окреће неки други број.

Говорећи о случају двогодишње девојчице Данке Илић, за коју су двојица мушкараца признали да су је ударили колима у околини Бора и затим бацили на оближњу дивљу депонију, Окановић је рекао да „ако је брзина (аутомобила) била 20 километара на час, највероватније да је дете после ударца било живо, и то без тешких повреда“.

Он је казао да у Србији „није ретка појава да неко напусти место саобраћајне несреће“.

„Свако бекство са лица места, свако напуштање, није решење проблема. То је још већи проблем, сигурно ће вас пронаћи“, казао је Окановић.

Подсетио је да се у случају двогодишње девојчице из Бора не ради о саобраћајној несрећи, већ о тешком убиству.

„Ако након саобраћајне незгоде узмете особу која је повређена и баците на депонију, онда се ради о убиству, тешком убиству“, рекао је Окановић.