Прочитај ми чланак

Чеда Јовановић о хапшењу Трифуновића: И да до краја света „пи*а по мом гробу…

0

Глумац Сергеј Трифуновић је приведен у четвртак увече након што су код њега полицајци пронашли неколико грама недозвољене супстанце, а данас је пуштен на слободу. О његовом привођењу раније данас се огласио и политичар Чедомир Јовановић.

Он је у опширној објави на друштвеној мрежи „X“ стао у одбрану глумца. Његову објаву преносимо у целости.

– Прејадна је хладноћа са којом наше друштво одговара на “злочин и казну” Сергеја Трифуновића. Та тупа тишина која прати његов марихуана грех и задржавање у притвору није израз наше чистоте него мера наше нељудскости и глупости. Дуго ми није важно зашто смо постали хуље. Важно ми је да ја на такво друштво не пристајем. И да до краја света „пи*а по мом гробу“, Сергеја желим слободног, да срцем мисли, говори и ради. Само тако и он и ја али и сви који су ноћас за разлику од нас двојице, гутали, дували и шмркали, можемо опет пронаћи свој мир и мир међу свима нама. Зато молим Тужилаштво али и АВ-а (Александра Вучића прим. аут) који у овој земљи „пушта кишу“ да ме разумеју док јавно тражим слободу за Сергеја Трифуновића. И тако одбране нашу људскост – стоји у објави Чеде Јовановића.

Признао да је дрогу држао за личну употребу

Подсећамо, како наводе медији, глумац је признао да је дрогу држао за личну употребу и за њега није предложен притвор.

– Други осумњичени који је ухапшен са Трифуновићем и код ког је пронађено око 70 грама дроге, негирао је да је продавао наркотике и за њега је предложен притвор – додаје саговорник.

Подсетимо, њих је полиција према незваничним информацијама затекла током примопредаје дроге и по налогу тужилаштва им је тада одређено задржавање.