Прочитај ми чланак

Тренутак истине Томислава Николића и Ивице Дачића

0

Замислите Томислава Николића и Ивицу Дачића као учеснике дегутантне ТВ емисије „Тренутак истине“.

Атрактивна водитељка им се смешка, а затим им поставља питање за милион динара: „Да ли сте икада издали свој народ, тако што сте им обећали да се нећете одрећи Космета, а затим сте квислинг потезима, којих би се постидео и Борис Тадић, де факто признали независност шиптарске државе?“

 Тома и Ивица, без врпољења у столици и презнојавања, као из топа одговарају са НЕ! Да ли је ово лаж или истина, биће познато већ 31. октобра, када у Београд стиже државна секретарка САД Хилари Клинтон. Управо ће долазак Билове жене бити тренутак истине за новог председника и премијера.

Тада ће се, баш као у горе поменутој емисији, зачути глас који ће проговорити: Ваш одоговор је ЛАЖ! Једина је разлика што ће се глас истине јавити у главама свих преварених гласача, који су на мајским изборима бирали мање зло – на папиру декларисане патриоте.

 А медени месец између Томислава Николића и српских патриота одбројава последње дане. Парола „Косово и Европа“ је сахрањена и дошло је време да се све карте баце на сто. Председник, додуше, има још мало времена да научи да Западу коначно каже „не“, иако последњи догађаји, као што је Николићев сусрет са министром спољних послова В.Британије нимало не даје разлога за оптимизам. Јер, председник већ обећава да је „Србија спремна да учини многе компромисе, али да то очекује и од албанске стране“.

 

 У исто време, НВО аналитичари најављују да се од Владе Србије очекују „историјски потези“. Шта то заправо значи? Ништа друго до класичног одрицања од Космета, који ће остати замаскиран „правдањем“ да нисмо званично признали шиптарску мафијашку државу!

Америка и Брисел су свесни да се ствари великом брзином мењају на светском геополитичком плану и да неће моћи још дуго да диктирају своје услове. Зато им је и стало да што пре „реше“ питање Космета, односно да жестоким притисцима добију што више уступака од Београда.

А Ивица Дачи-Тачи уместо да најави дугу и жестоку борбу за очување јужне покрајине, купи додатно време и покаже одлучан став Србије, изјављује да је дошло време да се проблем Косова реши једном за сва времена!?

 Ако га Ивица буде решавао по рецепту Хилари Клинтон то ће подразумевати следеће: препуштање севера Космета, одрицање од српске имовине, препуштање границе Шиптарима и зелено светло за њихово учлањење у многе међународне организације. Затим ће аутономију северног дела представити као „нову Републику Српску“, која, ето, има специјалан статус у новој шиптарској држави…

После оваквих уступака, никога не би требало да изненади ако велика већина држава призна Косово, јер као што је то изјавио Александар Конузин, бивши амбасадор Русије у Београду  – нико не може да буде већи Србин од Срба.

 Многи ће рећи „народ то неће да дозволи!“ А српски (контролисани) медији? Они ће и даље да нас „извештавају“ о преговорима о статусу Косова (статус наравно неће бити тема разговора), о томе да ли ће Тадић и Ђилас да се изљубе или ће да се „ћерају“ до краја и о осталим важним темама за замајавање анестезираног српског народа.

 

Алексеј Димитријевић