Прочитај ми чланак

Тепић: Палмина функционерка открила идентитет девојчице

0

“Никада не бих јавно открила ко су малолетнице чије се наге фотографије и снимци налазе на телефонима Палминих најближих сарадника. За мене је скандалозно то је што је директорка Центра за социјални рад из Јагодине обелоданила идентитет свог детета и што је Палма претходно најавио да ће то да уради, али упркос томе наставићу да инсистирам да се заштите жртве”, рекла је за Нова.рс потпредседница Странке слободе и правде, Мариника Тепић.

Подсетимо, на данашњој конференцији за медије, Тепић је истакла да полиција има телефон са фотографијама и снимцима нагих ћерки најближих сарадника лидера Јединствене Србије Драгана Марковића Палме. Овај телефон је, како је истакла, заплењен 21. јуна прошле године код једног од Марковићевих сарадника.

“Желим са овог места да питам да ли су Тужилаштву достављени докази из мобилног телефона најближег Палминог сарадника, који је заплемљен пре неког времена. Он је у поседу полиције. У том телефону налазе се фотографије и снимци нагих малолетних ћерки Палминих најближих сарадника, који су на највишим функцијама у Јагодини. Зашто се ово крије, зашто се заташкава и ко то чини, јер је телефон заплењен на изборни дан 21. јуна прошле године”, упитала је она.

Након тога, огласио се Марковић који је најавио да нема везе са снимцима, најављујући да ће се мајка једне девојчице огласити јавно.

“Никакве везе немам ни са каквим снимцима, ни са моблиним телефонима било чијим, а камоли са ћеркама мојих блиских сарадника, нити са било чијим ћеркама. О тим сликама из телефона огласиће се мајка тих девојака које су на снимцима и саопштити о чему се ради“, поручио је Марковић у писаној изјави.

Убрзо се и десило оно што је Марковић најавио – огласила се мајка малолетнице, Бисерка Јаковљевић, која је и директорка Центра за социјални рад у Јагодини.

Она је изјавила да је потпредседница Странке слободе и правде за линч председника Скупштине Јагодине искористила њену приватну ситуацију где јој је једна жена из опозиционе групе грађана претила да ће на друштвене мреже поставити неприкладне фотографије њене малолетне ћерке.

“Одмах сам то пријавила полицији, која је одмах обавестила Тужилаштво за високотехнолошки криминал, које је одмах реаговало, ту жену притворило, а њен телефон одузело. Та зла жена, Мариника Тепић, тај подмукли лажов искористила је данас мој приватни проблем и моју личну ситуацију са том женом да би наставила свој политички линч према Драгану Марковићу Палми“, навела је Јаковљевић, а пренела је Скупштина Јагодине.

Тепић: Никада не бих открила идентитет девојчице, Јаковљевић потврдила причу

Реагујући на изјаву Јаковљевић, Тепић је за Нова.рс казала да никада не би открила идентитет малолетне девојчице, чија год да је ћерка, те да се од почетка највише труди да се обезбеди заштита за сведоке, очевице и жртве. Она је рекла да је скандалозно што је Марковић најавио да ће се мајка девојчице обратити јавности, напомињући да су тиме потврђени њена сазнања која је изнела на данашњој конференцији.

“Палмина функционерка, Бисерка Јаковљевић, открила је идентитет свог сопственог детета и сама је потврдила причу. Она сигурно зна зашто је то учинила и за мене је то заиста шок био Заправо, најскандалозније је то што је Палма најавио да ће она то учинити. Упркос томе и даље инсистрам да се жртве заштите. Госпођа Јаковљевић је само потврдила моја сазнања да постоји телефон са фотографијама и снимцима и зато очекујем да тужилаштво и полиција почну да раде свој посао онако како би требало”, нагласила је Тепић.

Мариника Тепић ће у петак у краљевачком тужилаштву поново дати исказ поводом навода да је Драган Марковић Палма организовао журке у Јагодини на којима су подвођене девојчице и жене.