Прочитај ми чланак

Шта је све Ћута рекао будућим министрима? (ВИДЕО)

0

Шеф посланичке групе Еколошки устанак Александар Јовановић Ћута изјавио је да се данас отвара нова сезона "трагикомичног циркуса Александра Вучића" која се зове нова влада Србије.

– Шта спаја све ове људе? Они не знају шта ће са парама. Колико вреди њихова имовина? – питао је Јованвоић.

Он је коментарисао све министре и рекао да су то „дугогодишњи суверени владари српске политичке сцене“ и да су међу њима они који су ту 20 и 30 година.

Навео је да ће Ивица Дачић бринути о безбедности Србије која је огрезла у криминалу, док је министра финансија Синишу Малог назвао „благајником Александра Вучића“ који брине да благајна буде пуна.

Јовановић је министра за бригу о селу Милана Кркобабића назвао „доживотним бригачем о српском селу“, а министарку рударства и енергетике Дубравку Ђедовић Хандановић „министарком за Рио Тинто“, док је министра грађевинарства Горана Весића позвао да постане министар за канализацију, јер пола Београда нема канализације.

– Јеси ли засадио некада кукуруз, Мартиновићу? – питао је Јовановић кандидата за министра пољопривреде Александра Мартиновића.

Он је кандидаткињи за министарку за бригу о породици Милици Ђурђевић Стаменковски понудио огледалце, да се свако јутро погледа и поручио јој да су је поздравили људи са Косова и Метохије, обраћајући јој се са „бивша заветнице“.

Председница Скупштине Србије Ана Брнабић позвала је Јовановића да се упристоји, а он је њој поручио да се она упристоји.

Лидер Еколошког устанка је позвао власт да поручи америчком амбасадору Кристоферу Хилу да се не меша у унутрашња питања Србије и да је српски литијум само српски, а да је план власти о Јадру злочин.

– Има вас 31, ко ће вас да намири? Имамо и министре ни за шта. Госпођо Мацура, чега сте ви министарка? Ви сте лакрдија, позориште Шопаловић – рекао је Јовановић.

Он је позвао све грађане Србије да бране Генералштаб ако неко пожели да га руши, као и Горње Недељице, ако неко тамо планира да копа рудник литијума.

На почетку говора, Јовановић је, након изречених опомена опозиционим посланицима, питао Брнабић зашто и њему није изрекла опомену.

– Разредна, и ја сам добацивао, што мени нисте дали опомену? Немојте да ме штедите. Мени је свака опомена од вас част – истакао је Јованвоић.

Шеф посланичке групе Српске напредне странке (СНС) Миленко Јованвов рекао је да је Јовановић исто причао и када се бирала председница Скупштине.